• Volejbalový turnaj ku Dňu študentstva
          • Volejbalový turnaj ku Dňu študentstva

          • Aj tento rok naša škola zorganizovala volejbalový turnaj ku Dňu študentstva. Turnaj sa uskutočnil dňa 20.11.2018 a zúčastnili sa ho dievčatá z OA Pezinok, Gymnázium Modra, Gymnázium Pezinok a naša škola SOŠPg Modra. Základ družstva tvorili skúsené štvrtáčky, ale nestratili sa a bojovnosť preukázali aj druháčky a prváčky. Dievčatá zabojovali a v tvrdej konkurencii obsadili 2. miesto. Poďakovanie patrí aj našim bývalým kolegyniam E. Holecovej a M. Benkovej, ktoré pomohli s rozhodovaním aj kaučovaním.

                                                                                                           Mgr. Lenka Štancelová

        • Na 17. november ´89 nezabúdame...
          • Na 17. november ´89 nezabúdame...

          • V utorok 13. 11. sme si v škole pripomenuli udalosti z novembra 1989 v Československu a Deň boja za slobodu a demokraciu. 

            Bol "mŕtvy študent" spravodajská hra, ktorá sa vymkla ŠtB z rúk? Bol generál Lorenc strojcom prevratu? Ako to bolo s Ludvíkom Zifčákom, ktorý bol príslušník ŠtB a v spravodajskej hre medzi demonštrantmi predstieral "mŕtveho študenta"? "Nuž spravodajská hra, ktorá mala dostať do väzenia za šírenie poplašnej správy disidenta Petra Uhla sa so svojou primitívnou štbáckou logikou obrátila proti svojim zosnovateľom. Prebudila sa mlčiaca väčšina a ľudia v novembri 1989 si vydobili slobodu." povedal počas prednášky a diskusie Dr. Ľ. Morbacher z OZ Living memory. 

            Študenti druhých ročníkov sa dozvedeli oveľa viac - nielen odpovede na tieto otázky. Hovorilo sa aj o tom, aké dezinformácie a hoaxy sa šíria o Nežnej revolúcii ´89 a ako ich vyvrátiť faktami, ako vyzerala komunistická normalizácia, či aké svetové udalosti umožnili pád komunistickej totality v Československu. 

            PaedDr. Adam Herceg

        • Prezentácia SOŠ pedagogickej počas jesene
          • Prezentácia SOŠ pedagogickej počas jesene

          • Ako každý rok, aj túto jeseň od 28.9.2018 do 19.10.2018  sa Stredná odborná škola pedagogická zúčastnila na podujatí pre žiakov deviatych ročníkov s názvom Deň župných škôl v Avione a následne Župná škola pre teba v Pezinku, Senci a Malackách. V stánku našej školy našli záujemcovia všetky potrebné informácie o študijných odboroch a mohli sa priamo od učiteľov a žiačok dozvedieť zaujímavosti o fungovaní školy, rôznych organizovaných aktivitách, ktoré nám oživujú bežné  školské dni či o pestrom školskom živote. Kto sa nehanbil prísť, čakala ho aj sladká odmena – medovníky upečené priamo v našej  škole od našich žiakov. Najlepšie je však vidieť na vlastné oči, a tak niektoré naše šikovné dievčatá ukázali svoj talent  v speve, hre na husle,  cheer či scénickom tanci.

            Mgr. Martina Pukančíková

        • "Modranské veršobranie"
          • "Modranské veršobranie"

          • Aj tento rok sme sa zúčastnili tradičného modranského podujatia venovaného oberaniu básní napísaných na viničových listoch - Modranského veršobrania, ktorý už desiatykrát zorganizovala pani Ľubomíra Miháliková. V rámci tohto podujatia si dopoludnia žiaci našej školy mohli pozrieť divadelné predstavenie Teatra Komika: Ja a môj brat – obrazy zo života Jána a Sama Chalupku. Príbeh dvoch slovenských spisovateľov, ktorí túžili, milovali, pochybovali, ale neprestali vo svojom živote veriť, že ich národná snaha a literárna tvorba zmenia dejiny Slovákov. Dvaja bratia, dva životy, ale jeden spoločný cieľ.Pôsobivú atmosféru celému predstaveniu dodali herecké výkony mladých umelcov Mateja Babeja a Viktórie Petrášovej.

            Popoludní sme sa spolu so študentkami 1., 2. a 4. ročníkov stretli so spisovateľom, glosátorom, zakladateľom martinského antikvariátu a "hraškológom" Jánom Cígerom. V príjemnom prostredí mestskej knižnice sme si vypočuli úryvky z jeho knihy Glosy a zo zbierky poviedok Výbuch. Dozvedeli sme sa, ako knižky vznikali a čo ho inšpirovalo pri ich písaní. Tiež nám porozprával o literárnej súťaži „Janko Hraško ešte žije“  a o organizovaní workshopov s názvom Hraškola, čo boli témy veľmi blízke našim študentkám - budúcim učiteľkám v MŠ, ktorým sa vtipné a spontánne rozprávanie pána Cígera veľmi páčilo. Zo stretnutia sme všetci odchádzali s príjemným pocitom a dúfame, že sa na podobnom podujatí uvidíme opäť o rok.

             

            Mgr.Iveta Sečanská, Mgr.Soňa Trojanovská

        • Súťaž "Škultétyho rečňovanky"
          • Súťaž "Škultétyho rečňovanky"

          • Vlastná literárna tvorba bola predmetom 27. ročníka celoslovenskej literárnej súťaže „Škultétyho rečňovanky“ organizovanej Hontiansko-novohradskou knižnicou Škultétyho vo Veľkom Krtíši. Zapojili sme aj my a to ešte v minulom školskom roku.  Oplatilo sa počkať si na výsledky. Úspech dosiahla žiačka II.BV Monika Šebestová s jej veľmi originálnymi básňami písanými dokonca v českom jazyku. Monikina poézia oslovila porotcov natoľko, že získala 1. miesto v kategórii poézia. A aby tvorba všetkých výhercov nezostala niekde zabudnutá, usporiadatelia vydali zborník so súťažnými prácami. Ukážky z Monikinej literárnej tvorby si budete môcť prečítať v prvom vydaní školského časopisu.

            Blahoželáme a prajeme veľa tvorivých úspechov!

            Mgr. Martina Pukančíková

      • Kontakty

        • Stredná odborná škola pedagogická, Sokolská 6, Modra
        • 033 6472577, mobil: 0915 753 008
        • Sokolská 6 900 01 Modra Slovakia
        • 162 787
        • 2020678693
        • Pracovné dni v čase 7.30 - 14.00
        • Školský internát patrí SOŠ vinársko-ovocinárskej. https://svosmo.edupage.org/a/o-skolskom-internate +421 33/6472580 klapka 36
        • Školská jedáleň patrí SOŠ vinársko-ovocinárskej. +421 33/6472580 klapka 13 E-mail: jozefizof@svosmo.sk
      • Prihlásenie

    !function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '411489306809433'); fbq('track', 'PageView');