• Simulované študentské prezidentské voľby - 2. kolo

          • Študenti po druhý krát pristúpili 20. marca k volebným urnám a vyskúšali si voľbu prezidenta Slovenskej republiky. Tento raz mali rozhodovanie o trochu ľahšie ako v prvom kole a vyberali si len z dvoch kandidátov, ktorí vzišli z riadnych volieb 16. marca 2019, a to Zuzany Čaputovej a Maroša Ševčoviča. Na voľbách sa zúčastnilo 201 žiakov, čo predstavovalo 82,04% volebnú účasť. Výsledky za našu školu sú nasledovné: 1. miesto – Zuzana Čaputová 77,09%, 2. miesto – Maroš Ševčovič 22,91%.

            Obe kolá Simulovaných študentských prezidentských volieb 2019 sa diali pod záštitou OZ Pre stredoškolákov.

            Opäť ďakujem mojim kolegom za trpezlivosť a ochotu.

                                                                                                         Mgr. Ján Belák

        • Oznam
          • Oznam

          • Riaditeľka SOŠ Pg v Modre oznamuje, že na deň 25.03.2019 (pondelok) udeľuje žiakom školy riaditeľské voľno z organizačných dôvodov (talentové skúšky na študijný odbor učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo). Vyučovanie bude pokračovať v utorok 26.03.2019.

        • O zločinoch komunizmu s historikmi z ÚPN
          • O zločinoch komunizmu s historikmi z ÚPN

          • Historici Ústavu pamäti národa Michal Miklovič zo Sekcie dokumentácie a František Neupauer zo Sekcie vedeckého výskumu si zavítali 13. 3. 2019 medzi naše študentky z 2. roč. so vzdelávacími aktivitami zameranými na obdobie komunistickej totality. Témami bola Spravodajská činnosť Štátnej bezpečnosti v zahraničí a Perzekvované osobnosti komunistickým režimom. Pozreli sme si tiež zaujímavý dokument Junáci z prachu o prenasledovaní skautov komunistickým režimom, ktorý študentky analyzovali v diskusii s F. Neupauerom.

            ĎAKUJEME Ústavu pamäti národa za darovanie publikácií škole, ktoré si môžu študenti požičať a dozvedieť sa tak viac o období neslobody.

            Podujatie pripravil školský koordinátor pre ľudské práva A. Herceg v súvislosti s prevenciou prejavov rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu, extrémizmu a ostatných foriem intolerancie u mladých ľudí.

                                                                                                                                                Adam Herceg

            foto: F. Neupauer

        • Úspech študentiek v komiksovej súťaži v Prahe
          • Úspech študentiek v komiksovej súťaži v Prahe

          • Komiksová súťaž CVH Malach má sedemročnú tradíciu. Zadaním je vytvoriť komiks ľubovoľnou výtvarnou technikou a zachytiť v ňom rozprávanie pamätníka 2. svetovej vojny z videosvedectiev ľudí preživších holokaust.
            Do aktuálneho ročníka komiksovej súťaže sa zapojili študentky SOŠ Pg Modra, Mária Kalivodová a Alexandra Süttöová, ktoré v tvorbe využili medzipredmetové vzťahy dejepisu a výtvarnej výchovy. Obe sa ako ocenené zúčastnili spoločne zo svojim dejepisárom A. Hercegom slávnostného odovzdávania cien v priestoroch Univerzity Karlovej v Prahe. Ceremónia bola súčasťou konferencie, na ktorej sa problematike oral history venovali napríklad S. Naron z Yaleovej univerzity, O. Eide z Univerzity v Kolíne nad Rýnom či J. Mlynář z Karlovej univerzity.
            Spomedzi viac ako šesťdesiat súťažných prác bol komiks M. Kalivodovej ohodnotený 1. miestom a komiks A. Süttöovej 2. miestom. Obe študentky v komiksoch zachytili časť príbehov prenasledovaných žien z nášho regiónu – pani Sonenfeldovej z Budmeríc a pani Adlerovej z Pezinka. Výber najlepších prác bol vystavený v priestoroch Univerzity Karlovej na Malostranskom námestí v Prahe.

                                                                                                                                                    

                                                                                                                                      Adam Herceg

        • Vedecká čajovňa
          • Vedecká čajovňa

          • Dňa 21. 2. 2019 sme sa zúčastnili akcie Vedecká čajovňa v Bratislave. Toto podujatie bolo určené pre stredoškolákov a teda sme tam nemohli chýbať. Hneď po úvodnom privítaní sa konali prednášky rôznych hostí, ktorí nám rozprávali o demokracii v súčasnosti, ale aj v minulosti. O svoje skúsenosti a názory sa podelili hostia z rôznych oblastí verejného a akademického života, napr. verejná ochrankyňa práv prof. JUDr. Mária Patakyová, PhD. a vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku doc. RNDr. Ladislav Miko, PhD. alebo sociologičky zo Sociologického ústavu SAV, ktoré nám odprezentovali zistenia Výskumu európskych hodnôt, čím nás veľmi zaujali, a preto sme sa aj my neskôr aktívne zapojili do diskusie. Toto podujatie bolo veľmi zaujímavé a určite by sme ho odporučili všetkým stredoškolákom.

                                                                                     Miriam Dujničová a Róberta Šmotláková /IV.A/

        • Okresné kolo súťaže 65. Hviezdoslavov Kubín
          • Okresné kolo súťaže 65. Hviezdoslavov Kubín

          • Prózu či poéziu si vybrali naše recitátorky z prvých ročníkov do súťaže v umeleckom prednese Hviezdoslavov Kubín, ktorá sa konala 5.3.2019 v bratislavskom V-klube. Žiačky predniesli známe, súčasné  či svoje obľúbené autorky a autorov. Ich výkony posúdila porota a nestratili sa v mori konkurencie. Dievčatá obsadili nasledovné miesta:

            Veronika Kupkovičová - 2. miesto s postupom do krajského kola,

            Viktória Kardošová - 3.miesto,

            Beáta Šimková - 3. miesto,

            Elena Lisá - čestné uznanie,

            Kristína Kudláčová - čestné uznanie,

            Karolína Vašínová - čestné uznanie.

            Srdečne blahoželáme k úspechom! Žiačky do súťaže pripravovali a s výberom textov pomáhali učitelia slovenského jazyka a literatúry  PaedDr. Adam Herceg a Mgr. Martina Pukančíková. Sme radi, že naši žiaci chcú pracovať aj nad rámec ich školských povinností a venovať sa literatúre.

                                                                             Mgr. Martina Pukančíková

        • Majstrovstvá okresu vo volejbale dievčat
          • Majstrovstvá okresu vo volejbale dievčat

          • Tak ako predchádzajúce roky, aj tento rok sme zorganizovali Okresné kolo vo volejbale dievčat okresu Pezinok. Turnaj sa uskutočnil dňa 05. 03. 2019 a zúčastnili sa ho dievčatá z OA Pezinok, Gymnázia Modra, Gymnázia Pezinok a SOŠ Pg Modra. Základ družstva tvorili skúsené štvrtáčky, ale medzi nimi sa nestratili a bojovnosť preukázali aj dievčatá z ostatných ročníkov.

            Družstvo zabojovalo a v tvrdej konkurencii obsadilo 1. MIESTO, čo pre nás znamená postup do krajského kola. Najlepšou hráčkou turnaja sa stala naša štvrtáčka VIKTÓRIA PATTRMANOVÁ.

            Menovite by som chcela poďakovať všetkým dievčatám reprezentujúcim našu školu: Viktórii Pattrmanovej, Natálii Joniakovej a Maríne Hatalovej z 4.BV, Nikole Hrutkovej z 3.A, Lucii Bernátovej z 3.B, Sofii Škanderovej, Denise Jamborovej a Dominike Tóthovej z 2.A, Veronike Gajdošechovej a Viktórii Kiselovej z 1.BV

                                                                                                                             Mgr. Lenka Štancelová 

        • Stredoškolská odborná činnosť
          • Stredoškolská odborná činnosť

          • Dňa 21.februára 2019 sa uskutočnilo školské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti.  V 4 súťažných odboroch v ňom súťažilo 10 žiakov  3. ročníka.

            Víťazmi v jednotlivých súťažných odboroch sú:

                  Problematika voľného času

            1.miesto Laura Srszenová, 3.B

            2. miesto Dagmar Mesičková, 3.A

            História, filozofia, právne vedy

            2. miesto Gabriela Brezovská, 3.A

            Teória kultúry, umenie, umelecká, odevná tvorba

            1.miesto Veronika Brestovanská, 3.A

            2.miesto Emma Kukumbergová, 3.B

            Pedagogika, psychológia, sociológia

            1.miesto Silvia Sedláčková, 3.LV

            2. miesto Erika Krállová, 3.B

             

            Víťazom blahoželáme a veríme, že aj v krajskom kole, ktoré sa bude konať 4. apríla 2019 v SPŠ elektrotechnickej K. Adlera v Bratislave, sa im bude dariť.

             

            Mgr. Jana Jurovčáková

      • Kontakty

        • Stredná odborná škola pedagogická, Sokolská 6, Modra
        • 033 6472577, mobil: 0915 753 008
        • Sokolská 6 900 01 Modra Slovakia
        • 162 787
        • 2020678693
        • Pracovné dni v čase 7.30 - 14.00
        • Školský internát patrí SOŠ vinársko-ovocinárskej. https://svosmo.edupage.org/a/o-skolskom-internate +421 33/6472580 klapka 36
        • Školská jedáleň patrí SOŠ vinársko-ovocinárskej. +421 33/6472580 klapka 13 E-mail: jozefizof@svosmo.sk
      • Prihlásenie

    !function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '411489306809433'); fbq('track', 'PageView');