• Spevácka súťaž “Akord” v Leviciach

          • Dňa 18.4.2018 sa žiačky našej školy zúčastnili  speváckej súťaže stredných škôl Akord v Leviciach, kde sa súťažilo v speve medzi  pedagogickými školami. Z našej školy sa súťaže zúčastnili Jana Petrusová a Nina Kurtišová z 2.B triedy, Sabína Chabadová z 1.A triedy, ktorú  doprevádzala hrou na husliach Patrícia Tallová z 3.BV.

            Dievčatá súťažili v speve ľudových a moderných piesní . Aj keď si zo súťaže nedoniesli žiadne umiestnenie, boli plné pozitívnej energie. Získali  neoceniteľné skúsenosti s vystupovaním pred publikom, vypočuli si množstvo talentovaných spolusúťažiacich zo 6 pedagogických škôl zo Slovenska a Čiech. K príjemnej atmosfére popri talentovaných súťažiacich prispela aj odborná porota, ktorej predsedala mladá operná na speváčka Eva Bodorová, ktorá na záver všetkých potešila áriou Giacoma Pucciniho “O mio bambino caro”.

            "Za možnosť zúčastniť sa na tejto súťaží patrí veľká vďaka pani profesorke Sylvii Oškerovej, ktorá nás pripravovala a odborne viedla, " zhodne sa vyjadrili naše talentované žiačky .

            Poďakovanie patrí aj p.prof. Tibenskému, ktorý ochotne sprevádzal naše študentky na súťaži a svojim povzbudivým prístupom a svojským humorom prispel k dobrej nálade našich dievčat.

                                                                                                                                                  Mgr. Sylvia Oškerová

          • Svetový deň stolného tenisu pre všetkých

          • Naše žiačky sa zapojili do celoslovenskej akcie v rámci "Športu pre všetkých" so zameraním na stolný tenis.

            Na hodinách TŠV odohrali dievčatá triedne miniturnaje a z každej triedy postúpili dve hráčky do celoškolského finále, ktoré sa uskutočnilo 9. apríla 2018 a zúčastnilo sa ho spolu 17 študentiek a 1 študent.

            Víťazkami turnaja sa stali:

            I. miesto: Zuzana Brocková z II.A triedy

            II. miesto: Tereza Sabolová z III. BV triedy

            III. miesto:  Miriam Kučíková z II. LV triedy

             

            Svoj turnaj absolvovali aj niektorí naši učitelia.

            Hlavným organizátorom akcie bola Mgr. Lenka Štancelová v spolupráci s učiteľmi TŠV.

          • Krajské kolo SOČ 2018

          • Dňa 5.4. 2018 sa v priestoroch SPŠ elektrotechnickej K.Adlera v Bratislave uskutočnil už 40.ročník prehliadky Stredoškolskej odbornej činnosti Bratislavského samosprávneho kraja. Našu školu reprezentovalo šesť študentiek v štyroch  odboroch: Viktória Bániková  a Natália Straňáková z III.A (odbor Problematika voľného času), Klára Malinková z III.BV (odbor Teória kultúry, umenie, umelecká a odevná tvorba), Leona Manďáková z III.A (odbor Zdravotníctvo a farmakológia), Ester Vařáková z III.A a Sofia Lukačovičová z III.BV (odbor Pedagogika, psychológia, sociológia).

            Sme hrdí, že naše dievčatá sa v silnej konkurencii nestratili a profesionálne odprezentovali svoje práce, čoho dôkazom je výsledková listina krajskej prehliadky, v ktorej sa Natália Straňáková umiestnila na druhom mieste (s postupom do celoslovenského kola), Klára Malinková taktiež na postupovom druhom mieste, Viktória Bániková na treťom mieste a čestné uznanie získala aj Ester Vařáková.

            Víťazkám srdečne blahoželáme, zúčastneným ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a Natálii a Kláre držíme palce v celoslovenskom kole.

            Mgr.Soňa Trojanovská

          • Úspech žiačky I. A  triedy Alexandry Glorie Prášilovej v súťaži Vráťme knihy do škôl

          • Občianske združenie Učenie s úsmevom v spolupráci s partnermi – internetové kníhkupectvo abcknihy.sk, Bratislavským samosprávnym krajom, vydavateľstvom Ikar a vydavateľskou značkou YOLi uskutočnilo tento rok  už VII. ročník súťaže Vráťme knihy do škôl, ktorá prebehla od 15.02. do 15.03.2018.

            Projekt Vráťme knihy do škôl, ktorý je celoslovenským projektom, je zameraný na podporu čítania  a vytvárania pozitívneho vzťahu ku knihám medzi žiakmi.

            Tejto súťaže sa zúčastnilo i niekoľko čítajúc chtivých žiakov našej školy:  Alexandra Gloria Prášilová (I.A trieda), Sabina Smolíčková, Natália Nedorostová, Michaela Papcunová  (II. B trieda), Silvia Sedláčková, Lukáš Bila (II.LV trieda), Klára Malinková, Júlia Strechajová (III.BV trieda).

            Tí, nielen radi čítajú, ale nelenili a napísali svoju recenziu na prečítanú knihu/knihy.

            Princíp súťaže je veľmi jednoduchý. Žiak prečítal ľubovoľnú knihu podľa vlastného výberu a v krátkosti popísal, prečo si danú knihu vybral a čo mu jej prečítanie dalo. Následne sa zaregistroval na web a  nahral tento svoj príspevok.

            Tento rok sa  v  súťaži šťastie usmialo i na žiačku našej školy  Alexandru Gloriu Prášilovú, žiačku I. A triedy, ktorá za svoj literárny príspevok získala špeciálnu cenu pre 3 vyžrebovaných žiakov stredných škôl - dvojdňový výlet do Bruselu s návštevou sídla Európskeho parlamentu. 

            GLÓRII gratulujeme k jej úspechu a je dôkazom toho,  že  snaha navyše sa vypláca.

                                                            Mgr. Iveta Sečanská, Mgr. Martina Pukančíková

        • Stratené a úspešné v Košiciach
          • Stratené a úspešné v Košiciach

          • 26.-27.marec boli pre Karolínu Pinčekovú z 3.A triedy dni plné zážitkov a úspechov.

            Všetko sa začalo niekoľkohodinovou cestou vlakom do Košíc, stratením sa v meste až po úspešné vystúpenie v recitačnej súťaži. Karolína sa zúčastnila celoslovenského kola v recitácii poézie a prózy Ruské slovo,kde dosiahla vynikajúce výsledky. Nielenže skončila na 2.mieste, ale ako jediná zo 70 súťažiacich získala špeciálne ocenenie Ruského inštitútu pre vedu a kultúru za výrazný prednes a lásku k ruskej poézii a próze. Do tretice vystúpila na záverečnom Galakoncerte v divadelnej sále pred 200 divákmi, kde suverénne ako skúsený recitátor predviedla, že ruština je jazyk, ktorý si cez krásne verše zamilovala už na celý život

            Noví ľudia, nové kontakty, skúsenosti, možnosti hodnotenia, porovnávania sa a získania inšpirácie sú pre Karolínu výbornou motiváciou do ďalších tvorivých aktivít spojených s ruským jazykom. Jej úspech je o to cennejší,že sa s ruským jazykom stretla až na našej škole.

            Je na ňu hrdá celá škola, ale osobne ja - jej pedagóg. Je to moja prvá hviezdička, do ktorej vkladám nádej, že z malej hviezdičky bude raz hrdá hviezda, možno kométa.

                                                                                                     Mgr.Sylvia Oškerová

            Veľká vďaka patrí p. prof. Oškerovej, ktorá sa Karolíne venovala a pripravovala ju na súťaž. Vedenie školy

          • Okresné kolo vo volejbale dievčat

          • Aj tento rok naša škola organizovala Okresné kolo vo volejbale dievčat. Dňa 21.03.2018 sa v našej telocvični stretli dievčatá so 4 stredných škôl v okrese Pezinok - SOŠVO Modra, OA Pezinok, Gymnázium Modra a Gymnázium Pezinok. Po odchode skúsených hráčok tvorili družstvo SOŠ Pg dievčatá z nižších ročníkov. Napriek "neskúsenosti" sa snažili a skončili na II. mieste. Najlepšou hráčkou turnaja sa stala naša prváčka DENISA  JAMBOROVÁ. Poďakovanie patrí p. Štancelovej ako hlavnej organizátorke turnaja, ale aj našim bývalým telocvikárkam E. Holecovej a M. Benkovej, ktoré nám prišli pomôcť a zápasy nielen odpískali, ale pomohli aj s kaučovaním.

                                                       PaedDr. Tatiana Horká

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľsvo školy oznamuje, že dňa 26. marca 2018 bude riaditeľské voľno z dôvodu organizácie talentovej skúšky pre denné štúdium.

        • Súťaž "Ruské slovo" 2018
          • Súťaž "Ruské slovo" 2018

          • Dňa 2.3.2018 sa študentka 3.A Karolína Pinčeková zúčastnila krajského kola súťaže v prednese ruskej poézie a prózy „Ruské slovo“ v Bratislave, kde obsadila krásne 2.miesto s postupom do celoslovenskej súťaže do Košíc.

            Svojím prednesom, suverénnosťou, výbornou výslovnosťou a prirodzeným vystupovaním zaujala nielen porotu - predsedkyňu poroty Annu Novgorodovu z ruského veľvyslanectva, ale i celé publikum, za čo bola odmenená obrovským potleskom. Sme právom hrdí na študentov, ktorí úspešne reprezentujú a zviditeľňujú našu školu. Budeme jej držať palce, aby potvrdila svoje kvality aj v celoslovenskej súťaži.

            Blahoželáme!

                                     Mgr. Sylvia Oškerová

        • 64. ročník "HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2018"
          • 64. ročník "HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2018"

          • Posledný februárový deň tohto roku sa v priestoroch V – klubu v Bratislave uskutočnil už 64. ročník okresného kola v umeleckom prednese poézie a prózy v rámci celoslovenskej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

            Opäť ožilo slovo i pôsobivé recitačné výkony v dvoch kategóriách: poézia a próza. Ani naša škola nemohla na ňom chýbať. Nasadili sme doň tri ohnivká v kategórii próza.

            Dve, už ostrieľané recitátorky NINU KURTIŠOVÚ a  ERIKU KRÁLLOVÚ z II. B triedy, ale aj naše jediné chlapčenské zlatíčko na škole LUKÁŠA BILU z II. LV triedy (čo o ňom ani mnohí netušia - Lukáš je výborný recitátor).

            Každý z nich podal maximálny výkon,  a preto ani výsledky nenechali na seba čakať.

            NINA KURTIŠOVÁ  získala II. miesto a  ERIKA KRÁLLOVÁ III. miesto v IV. kategórii prednesu prózy.

            LUKÁŠ si od odbornej poroty vyslúžil pochvalu a pevne veríme, že v budúcnosti si aj on odnesie nejakú cenu.

            NINE a ERIKE gratulujeme a  ďakujeme všetkým našim recitátorom za ich prozaickú reprezentáciu školy.

                                                                                                                       Mgr. Iveta Sečanská

          • Ponuka z CVČ Pezinok

          • CVČ v Pezinku hľadá opäť šikovné dobrovoľníčky na festival Deň slovanských tradícií dňa 28.04.2018 (sobota) od 10.00 do 17.00. Dievčatá by pomáhali deťom v detskom kútiku. V prípade záujmu je potrebné sa prihlásiť mailom na: epicentrum.pezinok@gmail.com

            Kontakt: 0948 222 117 

        • Ocenenie župana BSK
          • Ocenenie župana BSK

          • Z rúk predsedu BSK Juraja Drobu a riaditeľa úradu BSK Mariána Viskupiča si v piatok

            16. 02. 2018 prevzala ocenenie pre najlepšiu žiačku školy študentka  I. A triedy  Alexandra Süttöová.

            Dôvodom jej ocenenia boli nielen Alexandrine študijné výsledky, ale aj získanie 3. miesta pod vedením PaeDr. Adama Hercega v medzinárodnej komiksovej súťaži organizovanej CVH Malach pri Univerzite Karlovej v Prahe a 2. miesta pod vedením Mgr. Pavla Šimu – Jurička v celoslovenskej súťaži Petrohrad očami detí. 

            Alexandre gratulujeme a sme na ňu hrdí!                                                     

                                                                                            Mgr. Iveta Sečanská, triedna učiteľka I. A

        • Stredoškolská odborná činnosť 2018
          • Stredoškolská odborná činnosť 2018

          • Dňa 12.februára 2018 sa uskutočnilo školské kolo stredoškolskej odbornej činnosti, ktorého sa zúčastnilo 10 žiačok z 3. ročníka. Víťazmi a postupujúcimi do krajského kola sú:

            Problematika voľného času

                  1.miesto Viktória Bániková, 3.A

            Teória kultúry, umenie, umelecká, odevná tvorba

                  1.miesto Klára Malinková, 3.BV

             2.miesto Natália Straňáková. 3.A

             Zdravotníctvo a farmakológia

                  2.miesto Leona Manďáková, 3.A

            Pedagogika, psychológia, sociológia

            1.miesto Ester Vařáková, 3.A

                 2.miesto Sofia Lukačovičová, 3.BV

                Víťazom blahoželáme a veríme, že aj v krajskom kole, ktoré sa bude konať 5.apríla 2018 v SPŠ elektrotechnickej K. Adlera v Bratislave, sa im bude dariť.

             Mgr. Jana Jurovčáková

        • Projekt "Educate" 2018
          • Projekt "Educate" 2018

          • Do projektu Educate Slovakia sa naša škola zapojila tento rok už po druhýkrát. Privítali sme milú návštevu lektorky a lektora a to Serly Feryani z Indonézie a Diega Menu z Mexika. Celý týždeň od 15.1. do 19.1.2018 sa študentky 3. a 4. ročníkov oboznamovali so zaujímavosťami o ich krajinách a kultúre v anglickom jazyku. Zároveň pekne prezentovali aj Slovensko spevom či ľudovými tancami. Naši hostia boli v Modre veľmi spokojní a študentky sa tiež potešili návštevou z exotických krajín.

                                                                                                    Mgr. Martina Pukančíková

        • "Deň župných škôl" 2018
          • "Deň župných škôl" 2018

          • Dňa 19.01.2018 sa naša škola zúčastnila každoročnej prezentácie stredných škôl v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja v rámci akcie "Deň župných škôl" v Bratislave v OC Avion. Prezentácie školy sa zúčastnili pod vedením Mgr. M. Nemcovej a Mgr. I. Sečanskej  Bianka Schwarzová a Lucia Rečná zo 4.A. Našu školu veľmi pekne  reprezentovali žiačky 4.A triedy - Katarína Kakašová - spev, Sandra Konečná a Janka Pišková - hra na saxofóne a priečnej flaute a žiačky 4.B triedy - Romana Žemberyová a Karolína Ondrišáková, ktoré vystúpili s ľudovou piesňou. Ďakujeme všetkým zúčastneným žiačkám za výbornú reprezentáciu školy.

        • PF 2018
          • PF 2018

          • „Nech prichádzajúci nový rok naplní vaše srdcia nádejou, otvorí vám nové možnosti a prinesie vám veľa prísľubov pre lepšiu budúcnosť. Želáme Vám všetkým krásny nový rok, v ktorom zahodíte za hlavu všetky vaše starosti.“

            Maturantom želáme veľa šťastia, trpezlivosti a energie pre úspešné zvládnutie maturitných skúšok ...

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola pedagogická, Sokolská 6, Modra
      • 033 6472577, mobil: 0915 753 008
      • Sokolská 6 900 01 Modra Slovakia
      • 162 787
      • 2020678693
      • Pracovné dni v čase 7.30 - 14.00
      • Školský internát patrí SOŠ vinársko-ovocinárskej. https://svosmo.edupage.org/a/o-skolskom-internate +421 33/6472580 klapka 36
      • Školská jedáleň patrí SOŠ vinársko-ovocinárskej. +421 33/6472580 klapka 13 E-mail: jozefizof@svosmo.sk
    • Prihlásenie

!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '411489306809433'); fbq('track', 'PageView');