• (Ne) povinná literatúra s Lukášom Latinákom.

          • Deň 19. február 2024 bol pre našu školu výnimočným dňom. Svojou prítomnosťou nás totiž poctil známy slovenský herec a komik Lukáš Latinák, ktorý odohral predstavenie s názvom (Ne) povinná literatúra s Lukášom Latinákom.Predstavenie malo náučno-výchovný chararakter a takisto bolo mimoriadne vtipné a pútavé. Vtipné recitácie diel, ako napríklad : Slávy dcéra, Žltá ľalija či rôzne Smrekove a Hollého básne, sa prepájali s rôznymi ponaučeniami do života a alúziami na dnešnú dobu.Pána Latináka ocenili naše žiačky obrovským dlhotrvajúcim potleskom a domov si odniesli okrem skvelého kultúrneho zážitku aj autogram či spoločnú fotografiu s pánom Latinákom.                                                                                                                                     

                                                                                                                                                                    Mgr. Pavol Blaho

          • Beseda s Hanou Lasicovou

          • Dňa 6. februára 2024 k nám zavítala na besedu známa slovenská spisovateľka a scenáristka Hana Lasicová. Besedy sa zúčastnili študentky tretieho a štvrtého ročníka. Pani Lasicová nám najprv porozprávala niečo o sebe, akým spôsobom sa dostala k literárnej a scenáristickej práci a aký vplyv mal na jej život a detstvo fakt, že obaja jej rodičia sú známi umelci. Dôležitou súčasťou besedy bolo aj rozprávanie o jej otcovi, ktorým bol slávny slovenský herec, humorista, spevák a moderátor Milan Lasica. Mimoriadne pútavým a vtipným spôsobom porozprávala študentkám, ako vznikla dvojica Lasica - Satinský, aké boli začiatky ich umeleckého pôsobenia, ktoré umelecké smery inšpirovali ich známe humoristické dialógy. Dvojica L + S je totižto súčasťou maturitných zadaní zo slovenského jazyka a literatúry, takže beseda mala aj didaktický charakter. Počas besedy študentky kládli zaujímavé, podnetné a miestami aj vtipné otázky do diskusie, pani Lasicová na všetky milo a s úsmevom odpovedala, za čo si v závere vyslúžila obrovský potlesk.Ďakujem všetkým za pomoc pri organizácii tejto akcie a verím (e) , že p. Lasicová sa k nám ešte určite niekedy rada vráti :-)

                                                                                                                                                                    Mgr. Pavol Blaho

          • Séria workshopov z informatiky od Aj Ty v IT

          • Ako sa zorientovať vo svete hoaxov a dezinformácii si vyskúšali niektoré dievčatá z II.CLV triedy dňa 30.1.2024 pod dohľadom lektorov z občianskeho združenia Aj Ty v IT.

            Naučili sa hodnotiť informačné zdroje, rozlišovať hoax a nepravdivé informácie od tých overených a spoľahlivých. Druhá časť workshopu sa konala dňa 13.2.2024 s témou Ako sa naučiť efektívne vyhľadávať informácie a pracovať s elektronickými zdrojmi.

            Naučili sa, ako efektívne vyhľadávať informácie k referátu, seminárnej alebo ročníkovej práci. Využívali jednotlivé typy tradičných a najmä elektronických informačných zdrojov, vyhľadávali, analyzovali, hodnotili a spracovávali informácie z nich.

            Veríme, že aj táto séria workshopov pomôže získať dôležité digitálne zručností a pripraví naše študentky na pracovný svet budúcnosti.

             

            Ďakujeme lektorom z Aj Ty v IT za realizáciu workshopov na našej škole.

            Kabinet INF

             

          • Workshop v Národnej banke Slovenska

          • Neformálne vzdelávanie na tému „Príjem a práca“ absolvovali študentky z II.B triedy v stredu 7.2.2024 v Bratislave. Jeho cieľom bolo priblížiť svet práce a peňazí zážitkovým a interaktívnym spôsobom.

            Počas vzdelávania si študentky vyskúšali rolu svojho preferovaného povolania, za ktorú získali mzdu. Naučili sa orientovať v  pojmoch superhrubá, hrubá a čistá mzda a dozvedeli sa o základoch daňovo-odvodového systému na konkrétnych príkladoch zo Slovenska i zo zahraničia.Vzdelávací program v trvaní 180 minút ponúkol lepšie pochopiť súvislosti medzi svojimi záujmami a silnými stránkami v kontexte výberu budúceho povolania.

             

            Veľké ďakujeme patrí koordinátorke vzdelávania - pani Beáte Bučkovej za sprostredkovanie a lektorovi Jánovi Sedlákovi za realizáciu vzdelávania.

                                                Mgr. Šoltysová a Mgr. Uhrovičová

             

      • Kontakty

        • Stredná odborná škola pedagogická, Sokolská 6, Modra
        • 033 6472577, mobil: 0915 753 008
        • Sokolská 6 900 01 Modra Slovakia
        • 162 787
        • 2020678693
        • Pracovné dni v čase 7.30 - 14.00
        • Školský internát patrí SOŠ vinársko-ovocinárskej. https://svosmo.edupage.org/a/o-skolskom-internate +421 33/6472580 klapka 36
        • Školská jedáleň patrí SOŠ vinársko-ovocinárskej. +421 33/6472580 klapka 13 E-mail: jozefizof@svosmo.sk
      • Prihlásenie

    !function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '411489306809433'); fbq('track', 'PageView');