• Divadelné predstavenie Perinbaba na ZŠ Ľ. ŠTÚRA v Modre

          • Vo štvrtok, 27.01.2022, v školskom klube detí snežilo. Dievčatá zo IV.BV si pre prváčikov na Základnej škole Ľudovíta Štúra v Modre pripravili divadelné predstavenie obľúbenej rozprávky Perinbaba. 

                Prípravy naň sa začali ešte pred Vianocami, keď si Zuzka Gajdošová (Alžbetka), Janka Hianíková (Perinbaba), Alexandra Svetlíková (Jakub) a Klaudia Linhartová (Zubatá) zo 4.BV pripravili scenár a začali nacvičovať. Neskôr sa k nim pridala aj ich spolužiačka, v roli „zvukárky“, Mária Kalivodová. Pôvodne to mal byť vianočný program – vianočné prekvapenie pre našich prváčikov, ktorých máme na praxi. Predstavenie sa však kvôli pandemickým opatreniam neuskutočnilo. S veľkou podporou našej pani profesorky Sečanskej sa napriek tomu rozhodli v nacvičovaní pokračovať a presunúť predstavenie na január. Po vianočných prázdninách nacvičovali ešte so scenármi v rukách, čo sa do týždňa zmenilo a texty sa postupne naučili. Pribúdali rôzne kulisy, pomôcky a kostýmy, ktoré si vyrobili, zohnali samé alebo si ich požičali z učebne tvorivej dramatiky, ktorá ukrýva rôzne tajomstvá. Spočiatku neboli vôbec zohraté, nevedeli kde stáť v priestore a ani to, ako správne pracovať s hlasom. Učili sa od nuly, ale úspešne to všetko zvládli. Pri nacvičovaní prevládala výborná nálada, a to hlavne pri hraní pred vlastnou triedou, kde bolo možno aj viac smiechu ako samotného nacvičovania.

                    Po dvojtýždňovom trénovaní cez prestávky, suplované hodiny a pred mladšími spolužiačkami našej školy prišiel deň praxe a samotného predstavenia. Deti počas predstavenia v tichosti sledovali, čo sa bude diať. Smiali sa alebo Jakubovi pomáhali nájsť jeho milovanú Alžbetku. Nakoniec sa deti naučili báseň z predstavenia a „snežiť“ tak, ako to Perinbaba naučila Alžbetku a Jakubka. Predstavenie bolo doplnené pohybovými hrami, ktoré vytvorili ostatné naše spolužiačky, rozhovorom o predstavení a nakoniec omaľovánkami. Deti spolu s pani vychovávateľkou Stankou Ochabovou si na oplátku pre nás pripravili magnetky, ktoré nakoniec rozdali všetkým dievčatám. Aj napriek všetkému stresu počas predstavenia vládla v triede veselá a príjemná atmosféra. Čas strávený nacvičovaním sa vyplatil.

                        Nakoniec sa chceme veľmi pekne poďakovať našej pani profesorke Sečanskej za podporu a pomoc a všetkým dievčatám, ktoré pomohli s prípravami a boli podporou  nám „herečkám“.

                                      Žiačky IV.BV triedy Zuzana Gajdošová a Alexandra Svetlíková

                        

             

          • Najlepší lyžiarsky 2022

          • V dňoch od 23.1. do 28.1.2022 sa po dlhšej pauze (na poslednú chvíľu) uskutočnil lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz. Aj napriek náročnej organizácii sa nám pri dodržaní vládnych nariadení podarilo dostať na kopec 62 žiačok.

            Už počas cesty sa nám stupňovala dobrá nálada, ktorá s nami ostala až do konca kurzu. Aj keď prvý deň bol pre niektorých lyžiarsky veľmi náročný, dievčatá však nevešali hlavu a za pomoci inštruktorov (J. Tibenský, A. Held, O. Kuznecovová, L. Štancelová, A. Kosáková a J. Fázik) sa postupne zdokonaľovali. Samozrejme nás neobišli ani zranenia, no sme však radi, že sme sa všetci vráti v poriadku domov.

            Týmto by sme chceli všetky naše žiačky pochváliť za pokroky, ktoré počas tohto týždňa urobili, taktiež vydvihnúť ich správanie, ktoré sme ocenili nie len my učitelia, ale aj personál ubytovacieho zariadenia či prevádzkari lyžiarskeho strediska na Makove.

            Tešíme sa, že dievčatá dobre reprezentujú našu školu a nevieme sa dočkať na ďalšie spoločné zážitky.

             

            J. Fázik, A. Kosáková.

          • Adventná charitatívna zbierka

          • Študenti a učitelia SOŠ Pg Modra sa zapojili do adventnej charitatívnej zbierky Malokarpatskej komunitnej nadácie Revia - Otvor srdce, daruj knihu!

            V rámci 17. ročníka tejto charitatívnej akcie sme urobili radosť zopár deťom zo sociálne slabých pomerov. V škole sa vyzbieralo 67,85 eur, za ktoré sme v modranskom kníhkupectve pani Heleny Horváthovej FOLLY zakúpili podľa prianí siedmich detí 7 knižiek. V roku 2021 bolo celkovo obdarovaných 210 detí knihami v cene 2633 eur.

            Všetkým darcom ďakujeme!

             

            Adam Herceg

            školský koordinátor zbierky

      • Kontakty

        • Stredná odborná škola pedagogická, Sokolská 6, Modra
        • 033 6472577, mobil: 0915 753 008
        • Sokolská 6 900 01 Modra Slovakia
        • 162 787
        • 2020678693
        • Pracovné dni v čase 7.30 - 14.00
        • Školský internát patrí SOŠ vinársko-ovocinárskej. https://svosmo.edupage.org/a/o-skolskom-internate +421 33/6472580 klapka 36
        • Školská jedáleň patrí SOŠ vinársko-ovocinárskej. +421 33/6472580 klapka 13 E-mail: jozefizof@svosmo.sk
      • Prihlásenie

    !function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '411489306809433'); fbq('track', 'PageView');