• Okresné kolo v basketbale žiačok stredných škôl

          • Dňa 26.4.2022 sa konalo Okresné kolo v basketbale žiačok stredných škôl. Naše dievčatá v Pezinku porazili všetky družstvá, a tak si z prvého miesta zaistili postup na Krajské kolo do Bratislavy. Veľká pochvala za úspešnú reprezentáciu školy patrí Rebeke Vidovej z 1.CLV, Monike Hrickovej, Justíne Matalíkovej, Kataríne Hacajovej, Romane Kodajovej, Bibiane Škoríkovej z 2.B, Sabine Urbanovej, Lucii Jurenkovej z 3.A a Sabine Vávrovičovej z 3.B.

            GRATULUJEME !

                                                                                                                                                    Mgr. Alexandra Kosáková

          • Naša strieborná Lenka Tománková

          • Blahoželáme k veľkému úspechu našej žiačky, Lenky Tománkovej, z II.CV triedy, ktorá obsadila druhé miesto v Európskom pohári v džude, ktorý sa konal dňa 10.4.2022 v Tepliciach v Českej republike. .

            Sme veľmi radi, že robí dobré meno našej škole. 

          • Posledný deň praxe štvrtáčok v ZŠ Ľ. Štúra a ZŠ Vajanského

          • Čas tečie ako voda... O tom vedia povedať svoje aj žiačky zo IV. BV. Ešte len prednedávnom sa zoznamovali s  prvákmi v školskom klube ZŠ Ľ. Štúra a s tretiakmi v ZŠ Vajanského v Modre a už 21. 04. sa s nimi aj lúčili.

            Skupina dievčat na ZŠ Ľ. Štúra deťom pripravila divadelné predstavenie s názvom AKO DEDKO ŤAHAL REPKU. Deti najskôr netušili, o akej rozprávke bude naše divadlo, dozvedeli sa to až po motivácii a hádanke Majky Kalivodovej. Počas predstavenia sa deti ocitli v záhradke dedka (Janka Hianíková), babky (Viktória Kiselová) a ich pomocníkov: vnučky (Zuzana Gajdošová), mačky (Beáta Šimková) a myšky (Kristína Lacková). Spoločne sa snažili vytiahnuť obrovskú repu (Lucia Korecová), ktorú dedko zasadil. Nebolo to ľahké, ale nakoniec repku vytiahli. Predstavenie bolo ozvláštnené spevom a tancom, ktorý  kandidátky naučili aj deti. Tým sa to celé neskončilo, vo svetlách reflektorov zažiarili aj deti, ktoré sa obliekli do kostýmov a vyskúšali si rozprávku zahrať samé a s pomocou kandidátok repku vytiahnuť. Ale ešte predtým, ako si deti vyskúšali zahrať divadielko samé Majka si otázkami z rozprávky overila, či dávali dobrý pozor. Po minulom úspešnom predstavení o babke Perinbabke sa prišli na naše herecké výkony pozrieť aj deti a vychovávateľky z ostatných oddelení. Nakoniec, ako poďakovanie sme venovali pani vychovávateľke kyticu a každému dieťaťu drobnú sladkosť. Z praxe sme neodchádzali len s množstvom spomienok, ale aj s úsmevom na tvári a taktiež s darčekmi, ktoré pre nás vyrobili deti.

            Ani skupina dievčat na ZŠ Vajanského nezaháľala a pripravila si pre svojich tretiakov HRACÍ PLÁN ŠPORTOVÝCH AKTIVÍT – ZÍSKAJ SVOJ POKLAD, pri ktorých boli deti rozdelené do malých skupín a na 6 stanoviskách plnili rôzne úlohy. Za splnenú úlohu dostali indíciu – slovo. Po získaní  6 indícií – slov poskladali  správne heslo: SVOJ POKLAD NÁJDEŠ TAM, KDE POOBEDIE TRÁVIŠ RÁD. Z hesla deti zistili, že poklad, ktorý hľadali sme ukryli v triede, v ich školskom klube. Poklad -  upečený chutný malinovo-čokoládový koláč a džúsy - bol schovaný na tajnom mieste, ktorý deti v triede bez problémov našli. Taktiež sme nezabudli pani vychovávateľke darovať kvety ako poďakovanie za cenné rady a skúsenosti, ktoré nám počas praxe poskytla.

            Na záver sa chceme poďakovať všetkým našim spolužiačkam,  ktoré boli ochotné pripraviť si pre deti športové aktivity, ako aj za ich snahu nacvičiť  si a zahrať divadlo a aj našej pani profesorke Sečanskej za podporu a trpezlivosť pri nacvičovaní divadelného  predstavenia a za rady a pomoc počas praxe.

            Alexandra Svetlíková, Zuzana Gajdošová, Alžbeta Bariná, žiačky IV.B

          • Peginské hasičky, hasiči

          • Pred Veľkonočnými prázdninami vyhlásilo vedenie školy v rámci prevencie a bezpečnosti cvičný požiarny poplach. Evakuáciu školy sme zvládli za 4,5 min.

            Nasledovala súťaž družstiev, ktorá preverila rýchlosť, šikovnosť a spoluprácu našich žiačok. Beh do schodov bol spojený s plnením úloh (oblečenie hasičského výstroja, triafanie na cieľ, „pumpovanie vody“).

            Výsledky:

            1. miesto: III.B (Pipinky) – 1,39 min

            2. miesto: I.A (Vikingovia) – 1,50 min

            3. miesto: II.A (Keksíky) – 1,52 min

            Ďakujeme animátorom z III.CLV a I.CLV triedy za prípravu a organizáciu a telocvikárkam Ole, Julke a Saške za pomoc pri rozhodovaní. Veľké „Ďakujem“ patrí vedúcemu nášho školského bufetu, ktorý zasponzoroval súťaž a zdvojnásobil hodnotu cien. Víťazi získali nákupné poukážky do školského bufetu.

             

                                                                                                                                             PaedDr. Tatiana Horká

             

          • Noc v škole

          • Vo štvrtok 31.3.2022 v podvečerných hodinách odštartovala v poradí už 3. Noc v škole na našej ,,pegine“. Deti sa schádzali vo vestibule pred vrátnicou s perfektnou náladou, ktorá ich neopustila počas celého večera, kde ich čakala registrácia a zapísanie sa na workshopy, ktoré im pripravili naši pedagógovia. Akcia začala kategóriou QUIZ TIME rozdelenou na dve časti – kvíz od učiteľov Belákovcov a Milujem Slovensko pod vedením p.u. Kosákovej a p.u. Tibenského. Po vedomostnom kole nasledovali 2.kolá piatich aktivít, z ktorých si deti mohli vybrať dve a to: U Picassa (technika akvarelu od p.u. Uhrovičovej), Hororová čítačka (strašidelné čítanie od p.u. Trojanovskej a p.u. Blaha), Ringo (netradičná pohybová hra, ktorú si pripravil p.u. Held), Populačná bomba (geografická prednáška a diskusia o raste svetovej populácie a jej dopade na našu planétu pod vedením p.u. Kosákovej a p.u.Tibenského) a naplánovaná večerná prechádzka po Modre, ktorú vzhľadom na upršané počasie vystriedali už dobre známe AKTIVITY s p.u. Sečanskou a p.u. Mičunkovou. Po zaujímavých a zábavných blokoch prišla na rad neskorá večera v podobe bagiet, ktorú zabezpečil školský bufet a vedenie školy, za čo veľmi ďakujeme. Posilnení sme sa vydali do poslednej časti programu, kde našich žiakov a žiačky čakali na výber rôzne druhy aktivít od hororového filmu cez spoločenské hry ako Krycie mená, Aktivity, Harry Potter a jeho boj o Rockford, hľadanie vraha v strategickej Mystérium, Dixit, boj proti vírusu v hre Pandemic atď. až po polnočnú vybíjanú. Chceli by sme veľmi poďakovať všetkých zapojeným žiakom za ich snahu a aktivitu na programe a taktiež pedagógom za ich strávený čas pri vymýšľaní a realizácii svojej aktivity. Tešíme sa na ďalšie spoločne strávené chvíle.

            A.Kosáková, J. Belák, B. Beláková

          • Príprava na talentové skúšky

          • Nakoľko sa blíži termín talentových skúšok, ponúkame všetkým potencionálnym záujemcom o štúdium v odbore 7649M (učiteľstvo) možnosť pripraviť sa na talentovky z telesnej výchovy priamo s našimi učiteľmi v dňoch 13.4. a 20.4.2022 v čase od 15.00 do 17.00 hod.

            Záujemcovia sa môžu nahlásiť prostredníctvom mailovej adresy: sekretariat@pakamo.sk.

            Tešíme sa na Vás.

      • Kontakty

        • Stredná odborná škola pedagogická, Sokolská 6, Modra
        • 033 6472577, mobil: 0915 753 008
        • Sokolská 6 900 01 Modra Slovakia
        • 162 787
        • 2020678693
        • Pracovné dni v čase 7.30 - 14.00
        • Školský internát patrí SOŠ vinársko-ovocinárskej. https://svosmo.edupage.org/a/o-skolskom-internate +421 33/6472580 klapka 36
        • Školská jedáleň patrí SOŠ vinársko-ovocinárskej. +421 33/6472580 klapka 13 E-mail: jozefizof@svosmo.sk
      • Prihlásenie

    !function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '411489306809433'); fbq('track', 'PageView');