• Ocenení študenti
          • Ocenení študenti

          • Vo štvrtok 14.11.2013 pri príležitosti Dňa študentstva boli primátorkou mesta Modra pani Hanou Hlubockou ocenené štyri naše žiačky: 

            Patrícia Orthová – študentka štvrtého ročníka študijného odboru vychovávateľsko – opatrovateľská činnosť

            za príkladné plnenie si školských povinností, za výborný prospech,  za účasť na školských akciách a súťažiach,   za pravidelnú reprezentáciu školy, za vynikajúce nápady pri výzdobe triedy a školy a hlavne za veľmi milý prístup ku seniorom počas odbornej praxe

            Michaela Šefferová – študentka tretieho ročníka  študijného odboru animátor voľného času

            za mimoriadny prejav iniciatívy v medzinárodnom environmentálnom projekte „Zelená škola“, za aktívnu prácu v jej kolégiu a za významný podiel na získaní medzinárodného certifikátu „Zelená škola“, za kreativitu a zhotovenie veľkého ekomaskota školy „SOVU“ ako origami, za svedomité plnenie si zverených úloh nad rámec školských povinností, za vysoko humánne postoje a obľúbenosť v triednom kolektíve.

            Daniela Miháliková  – študentka tretieho  ročníka  študijného odboru učiteľstvo pre materské

            školy a vychovávateľstvo

            za výborný prospech, za angažovanosť a tvorivý prínos v kultúrnych a športových podujatiach, za zanietený, zodpovedný a láskavý prístup pri práci s deťmi, za nápaditosť, kreativitu a obetavosť pri plnení si všetkých povinností, za ľudský prístup a ochotu pomáhať spolužiakom  a ústretovosť voči učiteľom.

            Karin Haraštová – študentka tretieho  ročníka  študijného odboru učiteľstvo pre materské

            školy a vychovávateľstvo

            za výborný prospech a originálny prístup pri reprezentácii školy na kultúrnych a športových podujatiach v rámci školy i mesta. Treba vyzdvihnúť ľudský a priateľský prejav, obetavosť, zodpovednosť a veľkú ctižiadostivosť pri plnení si svojich povinností a dosahovaní výborných výsledkov.

            Všetkým študentkám srdečne blahoželáme!!!

            PaKA je právom hrdá na takýchto študentov, ktorí sú prínosom nielen pre školu.

            Kultúrny program pre ocenených pripravili naše študentky pod vedením Mgr. Oškerovej a Mgr. Trojanovskej. Ďakujeme!!!

            Foto vo fotoalbume.

             

        • 17. november – Deň študentstva,  Deň boja za slobodu a demokraciu
          • 17. november – Deň študentstva, Deň boja za slobodu a demokraciu

          • V piatok 15.11.2013 študenti tretích ročníkov už tradične pripravili oslavu 17. novembra. Sme hrdí na našich žiakov, ktorí pochopili,  že 17. november nie je len o „imatrikulačkách“.  

            Naša kolegyňa PaedDr. Tatiana Horká  pripravila vynikajúcu prezentáciu, v ktorej priblížila históriu Dňa študentstva takou formou, že nikto ani „nedýchal“ a  žiaci si  uvedomili, aké sú  základné princípy demokracie.

            Ďakujeme učiteľom i žiakom našej školy za to, že pripravili Deň študentstva hodný žiakov kultúrnej akadémie. 

            Imatrikulácie mali veľmi peknú a milú formu, nikto nikoho neurážal, nezhadzoval, program bol vtipný a podieľali sa na ňom nielen prváci, ale v programe vystúpili aj študenti tretích ročníkov, ktorí si dokázali urobiť žarty aj zo seba.

            Som na vás pyšná !!!     smileyyes yes                                                                                                                          J.B.

            Foto vo fotoalbume.

          • Beh na podporu Onkologického ústavu v Bratislave

          • Dňa 11. októbra sme sa symbolicky zúčastnili behu na podporu Onkologického ústavu v Bratislave, ktorý organizovali žiaci  Hotelovej akadémie v Bratislave.

            Katka, Barbora a Peter vzorne reprezentovali našu školu a odbehli celú trasu napriek daždivému počasiu.

            Behu „CapRun“ sme sa zúčastnili ako jediná mimobratislavská škola.

            Chválime študentov z Bratislavy za ich iniciatívu, ktorá môže byť pre nás inšpiráciou a chyby organizácie nekomentujeme.

            (P.S. Naši žiaci sa behu zúčastnili pod vedením PaedDr. Tatiany Horkej. )

            Pozri foto...

             

          • Oznam pre PMŠ

          • Pre študentov pomaturitného štúdia!!!

            Ak máte  záujem ubytovať sa v ŠK SOŠVO Modra  - volať p. Krchníkovú: 0948 244 090

            Prípadne ubytovanie  v súkromí:

            p. Marečková  :   0907 383 723

             

        • Dni európskeho kultúrneho dedičstva 2013
          • Dni európskeho kultúrneho dedičstva 2013

          •  
            Počas DEKD 2013 sa môžete stretnúť s našimi animátormi voľného času 16. - 22. 9. 2013 na výstave v Modre v evanjelickom kostole a v Častej v týchto pamiatkach: 1. vestibul budovy Pálffyho základiny (Hlavná ul., budova Obecného úradu), 2. židovský cintorín (Družstevná ul.), 3. Kostol sv. Imricha (Hlavná ul.), 4. Kaplnka Najsvätejšieho Spasiteľa a hrob Antónie Pálffyovej – cintorín (Nová ul.). 
            Bližšie informácie o programe DEKD: www.zhmao.sk, www.ckpanstvo.sk
             
             
          • Oznam pre študentov pomaturitného štúdia!!!

          • Oznamujeme študentom diaľkového pomaturitného štúdia, že prvá konzultácia v tomto školskom roku sa uskutoční v dňoch 20.09. (piatok o 14,30) a 21. 09. 2013 (sobota od 8,00).

            Rozvrh konzultácii bude v najbližšom čase zverejnený v časti (Pomaturitné štúdium - Rozvrh hodín).

        • Vitajte v novom školskom roku 2013/2014
          • Vitajte v novom školskom roku 2013/2014

          • Oznamujeme všetkým žiakom našej školy, že dňa 02.09.2013 o 8,00 sa uskutoční slávnostné otvorenie školského roka

            2013/2014.

            Prváci pôjdu do svojich tried, ostatní žiaci sa stretnú v spoločenskej miestnosti.

            Tešíme sa na vás!!!

        • Získali sme certifikát
          • Získali sme certifikát

          • Na základe výbornej práce získala naša škola certifikát a vlajku Eco-schools  v medzinárodnom programe "Zelená škola".
            V práci budeme pokračovať aj v novom školskom roku, preto privítame dobré nápady a šikovné ruky každého z vás.

            Kolégium Zelenej školy

        • Hurá na prázdniny!!!
          • Hurá na prázdniny!!!

          • Všetkým študentom prajem tie najkrajšie prázdniny, veľa zážitkov, oddych a pekné počasie.

            Všetkým mojim kolegom zo srdca ďakujem za namáhavú prácu počas celého školského roka a hlavne v jeho závere, kedy veľmi zodpovedne pripravovali nové osnovy do  nového Školského vzdelávacieho programu. Ďakujem za ich trpezlivosť, ale i ochotu urobiť veľa práce aj mimo svojich školských povinností.

            Prajem vám pokojnú (chorobami nenarušenú) dovolenku a radosť v kruhu svojich rodín. 

            Jarmila Bachanová

          • Maturanti, pozor!!!

          • Maturanti, ktorí nebudú pokračovať v štúdiu buď v nejakej nadstavbe, resp. na vysokej škole,  alebo nebudú zaradení do pracovného pomeru na riadnu pracovnú zmluvu, aby sa prihlásili do 07.09.2013 na ÚPSVR Pezinok, Moyzesova č. 2 na 3 poschodí č. dv. 408, kde sa zaevidujú ako uchádzači o zamestnanie, tí , ktorí sú z nášho okresu, a ostatní podľa svojho trvalého pobytu na príslušnom UP, treba si so sebou vziať – fotokópiu maturitného vysvedčenia a platný občiansky preukaz.  Ak sa niektorému zo študentov nepodarí zmaturovať, je potrebné, aby ste mu vydali potvrdenie o dĺžke štúdia – t.j. že od 01.09.2009 do 31.08.2013 boli študentmi Vašej školy.

              Školský rok trvá do 31.08.2013 a tým pádom majú ešte nárok na štátne dávky – rodinné prídavky a taktiež rodičia majú nárok aj na daňovú úľavu. Študenti, ktorí sa zamestnajú už počas letných prázdnin, tak musia túto skutočnosť oznámiť na odbore sociálnych vecí UPSVR na oddelení štátnych dávok – predložia fotokópiu pracovnej zmluvy.  

            Absolventi, ktorí sa prihlásia na ÚP do 07.09.2013, tak budú evidovaní od 01.09.2013. Tí, ktorí sa neprihlásia, tak sa stávajú dobrovoľne nezamestnaní a musia si zo zákona platiť zdravotné poistenie, ktoré je t.č. vo výške 55,02 eur mesačne.

            Tí, ktorí budú evidovaní, môžu po 1 mesiaci zaevidovania sa na ÚP požiadať o výkon absolventskej praxi, samozrejme v odbore, ktorí študovali a môžu po dobu 3 až 6 mesiacov získať príspevok za absolventskú prax, t.j. vo výške 65 % životného minima dospelej osoby /194,58 eura/ - a to 126,47 eur mesačne. A taktiež počas evidencie na ÚP môžu vykonávať – dohodu o vykonaní práce, alebo činnosti a môžu získať odmenu vo výške 75 % životného minima dosp. osoby – t. j. 145,94 eur mesačne, ale tieto informácie im  bližšie poskytnú referenti na ÚP po zaevidovaní sa, alebo si ich každý môže naštudovať na stránke www.upsvar.sk. Inak študenti nemajú nárok na žiadnu podporu do 25 rokov.

            Iba ak by sa ich rodina nachádzala v hmotnej núdzi, čiže rodičia by boli nezamestnaní, tak majú nárok na dávku v hmotnej núdzi , ale o to musia požiadať po zaevidovaní sa na odbore sociálnych vecí príslušného ÚP.

            študenti, ktorí budú prijatí na externé štúdium na VŠ sa nemusia hlásiť na ÚP odbore služieb zamestnanosti, ale majú ohlasovaciu povinnosť voči zdravotnej poisťovni – musia predložiť potvrdenie o externom štúdiu na vysokej škole a prostredníctvom štátu majú hradené zdravotné poistenie.

            Ale tí, ktorí budú chcieť vykonávať absolventskú prax sa môžu zaevidovať.

            Keďže sa zmenil od 01.05.2013 zákon o službách zamestnanosti, a to aj periodicita návštev na ÚP, tak treba spomenúť študentom, že už sa nebudú musieť každý mesiac hlásiť na ÚP, ale ako aktívni klienti raz za 3 mesiace /štvrť ročne/.

            Prajem Vám samých šikovných študentov, aby všetci úspešne zmaturovali a uplatnili sa čím skôr na trhu práce čo najlepšie.

            Ostávam s pozdravom

             

            __________________

            Mgr. Klára Melicharová

            OSZ OPS

            ÚPSVR Pezinok

            Moyzesova 2

            902 01 Pezinok

            č.t.: 033/2443315

             

        • Dostali sme mail!!!  Blahoželáme Klaudii Zemánikovej !!!
          • Dostali sme mail!!! Blahoželáme Klaudii Zemánikovej !!!

          • " Ďakujeme Vám za zapojenie sa do 18. ročnika Medzinárodnej súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže - ZELENÝ SVET 2013, ktorý sa koná pri príležitosti Medzinárodného festivalu filmov o životnom prostredí ENVIROFILM 2013.

            S potešenim Vám prostredníctvom tohto e-mailu chcem oznámiť, že Vaša škola bola v súťaži úspešná. Odborná porota sa rozhodla udeliť Vašej žiačke: Klaudii Zemánikovej jednu z cien súťaže.

            Slávnostné odovzdavanie cien, sa uskutoční dňa 3. juna 2013 o 13:30 hod v kinosále Múzea SNP v Banskej Bystrici. "

        • PRE UCHÁDZAČOV POMATURITNÉHO ŠTÚDIA!!! POZOR!!!
          • PRE UCHÁDZAČOV POMATURITNÉHO ŠTÚDIA!!! POZOR!!!

          • Prihlášky môžete zasielať do konca mája.

             

            Kritériá prijatia

             

            1. Prihláška potvrdená lekárom.

            2. Overené maturitné vysvedčenie

            3. Pohovor, ktorý bude  zameraný na komunikačné zručnosti, jazykový prejav, záujem o prácu s deťmi.

             

            Termín prijímacej skúšky: prvý termín:  24. jún 2013

                                                        druhý termín: 23. august 2013

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola pedagogická, Sokolská 6, Modra
      • 033 6472577, mobil: 0915 753 008
      • Sokolská 6 900 01 Modra Slovakia
      • 162 787
      • 2020678693
      • Pracovné dni v čase 7.30 - 14.00
      • Školský internát patrí SOŠ vinársko-ovocinárskej. https://svosmo.edupage.org/a/o-skolskom-internate +421 33/6472580 klapka 36
      • Školská jedáleň patrí SOŠ vinársko-ovocinárskej. +421 33/6472580 klapka 13 E-mail: jozefizof@svosmo.sk
    • Prihlásenie

!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '411489306809433'); fbq('track', 'PageView');