• Anasoft litera fest 2013 aj na pegine
          • Anasoft litera fest 2013 aj na pegine

          • Literárny festival Anasoft litera fest bude mať v poradí ôsme pokračovanie, cez ktoré zavíta aj do Modry. Prinesie autorské čítanie a diskusiu s Máriusom Kopcsayom, štvornásobným finalistom literárnej ceny Anasoft litera.
            Literárnu cenu Anasoft litera organizuje občianske združenie ars_litera od roku 2006. Spolu s projektom literárnej ceny združenie organizuje aj literárny festival Anasoft litera a v spolupráci s regionálnymi knižnicami a inštitúciami autorské čítania. Na literárny fest sa u nás zídu študenti PaKA Modra a Gymnázia K. Štúra v Modre. Autorské čítanie M. Kopcsaya s diskusiou bude v stredu 15. 5. 2013 so začiatkom o 10:00 hod. v spoločenskej miestnosti PaKA. Spisovateľa predstaví Adam Herceg.
             
             
        • Mladý Európan 2013
          • Mladý Európan 2013

          • Študentky Pedagogickej a kultúrnej akadémie získali 1.miesto v regionálnom kole súťaže Mladý Európan 2013.

            V utorok 16. apríla 2013 sme boli po vstúpení do budovy Európskeho informačného centra v Bratislave zaskočení. Videli sme mladých ľudí v oblekoch študujúcich rôzne texty, brožúry a zošity, na prezenčnej listine sa naša škola strácala medzi desiatimi školami, ako Gymnázium Alberta Einsteina, Gymnázium Jána Papánka Vazovova, Evanjelické lýceum... Skromne sme si teda sadli v moderne vybavenej miestnosti vyzdobenej všetkými vlajkami Európskej únie, kde nás po Európskej hymne privítal krátkym príhovorom pán Dušan Chrenek, vedúci zastúpenia Európskej komisie v SR a predstavil porotu, ktorej predsedal pán Pavol Magyar zo Zastúpenia Európskej komisie v SR. 

            Potom nasledoval vedomostný test, v ktorom boli otázky zamerané na geografiu, históriu, osobnosti a významných miest Európskej únie. Druhou disciplínou bolo skladanie puzzle. Tie sme poskladali ako prví, čím sme získali značný náskok pred ostatnými. V poslednej, rozhodujúcej časti súťaže, sa na obrazovke pred nami objavovali tváre známych ľudí, kultúrne pamiatky a symboly. Pätnásť sekúnd nám malo stačiť na určenie komu a čomu patria. Bolo to napínavé a veľmi náročné, samotní členovia poroty pri niektorých otázkach váhali.

            Nakoniec sme čakali na slávnostné vyhlásenie výsledkov. To, že sme vyhrali v Bratislavskom kraji sme pochopili, až keď nám, študentkám Patrícii Orthovej, Denise Zedníčkovej, Lucii Moravčíkovej a nášmu profesorovi  Adamovi Hercegovi, členovia poroty potriasli rukou a povedali, že sa vidíme na celoslovenskom finále súťaže v Nitre. Bol to pre našu školu veľký úspech, pretože sme sa víťazstvo pokúšali už piaty rok.

            Držte nám vo finále palce!

            Foto vo fotoalbume.

            Lucia Moravčíková, 3.A

            foto: ZEK v SR

          • Jarné upratovanie v okolí školy

          • Dňa 11.04.2013 naše šikovné dievčatá z II.LV spolu naším pánom školníkom - údržbárom pánom Antonom Tanhauserom vyčistili okolie školy a parku z bočnej strany školy. Upratovanie im išlo od ruky, k čomu iste prispelo aj pekné slnečné počasie.

            Foto vo fotoalbume.

        • Seniori v našej škole
          • Seniori v našej škole

          • V dňoch 12.03. a 13.03. 2013 v čase písomnej maturitnej skúšky sa v našej škole stretla skupina seniorov, ktorí majú záujem naučiť sa pracovať na PC, prípadne si zdokonaliť už nadobudnuté poznatky. V práci na počítačoch im pomáhali naši oduševnení študenti. Atmosféra bola vynikajúca a obe generácie sa navzájom veľmi obohatili, o čom svedčí veľmi priaznivý ohlas ako zo strany seniorov, tak aj zo strany našich študentov. Celý projekt "Kurz základnej počítačovej gramotnosti pre seniorov z okresu Pezinok" zastrešuje nadácia REVIA z Pezinka a vzhľadom na veľký úspech, budeme v ňom pokračovať i v budúcnosti.

            Foto vo fotoalbume.

          • Boli sme lyžovať...

          • Aj v tomto roku sme organizovali lyžiarsky výcvik. Zmenili sme lokalitu a vyskúšali lyžiarske stredisko Makov, ktoré nás milo prekvapilo kvalitou svojich služieb. Ubytovanie bolo slušné, strava vynikajúca. Všetci „nelyžiari“ sa naučili lyžovať, dobrí lyžiari sa stali ešte lepšími.

            Výborná partia, dobrá zábava....  ľutujte tí, ktorí ste neboli. Pozrite si fotoalbum.

            Vedúca LVVK   Mgr. M. Benková

             

          • Michaela Šefferová úspešná vo fotosúťaži

          • Gratulujeme našej študentke Michaele Šefferovej z 2. LV k  3. miestu  vo Veľkej pezinskej fotosúťaži. Úspech zaznamenala s čiernobielou fotografiou zobrazujúcou atmosféru zákutia prázdnej triedy. Z celkového počtu 235 fotografií bolo porotou ocenených 12 snímkov. Sme radi, že medzi nimi bola aj Michaelina fotografia.
             
             V téme Žijeme v škole bolo poradie na prvých troch miestach takéto:
                             1. Lenka Verboková – fotografia Tvorivé dielne pre všetkých 2011 (3)
                                                 2. Monika Hasselová – fotografia Školská babská nuda
                                                 3. Michaela Šefferová – fotografia Bez názvu (1)
             
             
            Adam Herceg
          • Naši študenti vo fotosúťaži

          • Študenti tretieho ročníka odboru animátor voľného času mali na jeseň roku 2012 počas priebežnej praxe mini-workshop zameraný na fotografovanie mesta. Učili sa nielen čo najlepšie zvládať svoj fotoaparát, ale aj hľadať nové pohľady na Modru. Z mnohých zaujímavých fotografií sme niektoré vybrali a poslali do Veľkej pezinskej fotosúťaže pre žiakov a študentov, ktorú organizuje Malokarpatská knižnica v Pezinku a Bratislavský samosprávny kraj. Čo je potešiteľné, k animátorom sa dobrovoľne pridali aj študenti z iných odborov, a tak školu vo fotosúťaži nakoniec zastupuje celoškolský výber 14 mladých fotografov. Uzávierka súťaže bola 15. 2. 2013, vyhodnotená bude v marci 2013 porotou, v ktorej budú Stano Jendek, Martin Valo a Pavel Kristián.

             

            V súťaži nás reprezentujú fotografie týchto študentov:B. Kubisová, M. Bočková, M. Helmová, M. Macháček, D. Zedníčková, D. Hupková, M. Mihalovičová, M. Šefferová, D. Moravčíková, K. Palatická, V. Repášová, R. Štefíková, D. Vörösová, L. Benkovská.

            Poďakovanie za pomoc s prípravou súťažných fotografií patrí Janke Frankovej z 2. LV.

             

            Fotografie si môžete pozrieť na webe súťaže www.fotopezinok.sk

            Držíme palce!

             

            Adam Herceg

          • Ponuka divadelného predstavenia

          • Oznamujeme študentom, že dňa 11.4.2013 sa uskutoční v divadle Astorka divadelné predstavenie Čudné popoludnie dr. Burkeho (komédia).

            Príspevok na vstupenku je 2,50 eura.

          • Marián Minárik - Fotografie

          •  
             
            Pozývame vás na otvorenie výstavy fotografí absolventa pražskej FAMU, kameramana, fotografa, spisovateľa, ale aj cestovateľa a večného optimistu Mariána Minárika.
            Otvorenie výstavy bude v pondelok 18. 2. 2013 o 18:00 hod. v spoločenskej miestnosti PaKA Modra.
            Podujatie pripravili PaKA Modra a OZ Červenokamenské panstvo.
            Podujatie podporilo MOS Modra.
             
            Výstava potrvá do 31. 3. 2013, prístupná bude pondelok - piatok: 8:00 - 15:30 hod. (okrem jarných prázdnin).
             
             
             
            -ah-
             
             
          • DEVIATACI, POZOR!!!

          • Deviataci sa musia pripraviť na prijímacie skúšky

            Dôležité zmeny sa týkajú prijímania žiakov základných škôl na štúdium na strednej škole

            Zákon č. 324/2012 Z. z., ktorým sa mení zákon č. 184/2009 Z. z. o odbornom vzdelávaní a príprave a o zmene a doplnení niektorých zákonov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (aj školský zákon), pripravil zmeny v prijímacom konaní na štúdium na strednej škole už v tomto školskom roku.

            Zákon, ktorý schválila Národná rada Slovenskej republiky v septembri 2012, nadobudne vo väčšine článkov a paragrafov účinnosť od 1. januára 2013 a okrem zmien v zákone o odbornom vzdelávaní a príprave prináša zmeny i v zákone č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Dôležité zmeny sa týkajú prijímania žiakov základných škôl na štúdium na strednej škole.
            Doteraz bol žiak, ktorý v celoslovenskom testovaní žiakov deviateho ročníka základnej školy dosiahol v každom predmete samostatne úspešnosť najmenej 90 %, prijatý na štúdium bez prijímacej skúšky. Zároveň mohol riaditeľ strednej školy po prerokovaní v pedagogickej rade školy určiť kritériá na prijatie uchádzačov bez prijímacej skúšky alebo jej časti, čo realizovala väčšina stredných škôl. Žiaci tak boli prijímaní na základe kritérií, ktoré zohľadňovali ich prospech na vysvedčeniach zo základnej školy, úspešnosť v celoslovenskom testovaní žiakov, úspešnosť na predmetových olympiádach alebo športových či vedomostných súťažiach. Len niektoré školy, zväčša gymnáziá, robili výber žiakov do prvého ročníka aj na základe konania písomných prijímacích skúšok zo slovenského jazyka a matematiky.

            Aktuálna novela zákona upravuje školský zákon v § 65 ods. 3 tak, že riaditeľ strednej odbornej školy po prerokovaní v pedagogickej rade školy môže určiť kritériá na prijatie uchádzačov bez prijímacej skúšky alebo jej časti do prvého ročníka vzdelávacieho programu nižšieho stredného odborného vzdelávania a do prvého ročníka vzdelávacieho programu stredného odborného vzdelávania. Z uvedeného vyplýva, že bez prijímacích skúšok môžu byť na štúdium prijatí iba uchádzači, ktorí majú záujem o učebné odbory (dĺžka štúdia 3 roky). Ostatní, teda uchádzači o štúdium na gymnáziách resp. uchádzači o štúdium na stredných odborných školách v študijných odboroch s maturitou,musia absolvovať prijímaciu skúšku. Iba žiaci, ktorí v celoslovenskom testovaní žiakov deviateho ročníka základnej školy dosiahnu v každom predmete samostatne úspešnosť najmenej 90 %, budú prijatí na štúdium bez prijímacej skúšky, toto sa nevzťahuje na školu so vzdelávacím programom učebného odboru alebo študijného odboru, ktorý vyžaduje overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania.

            Podmienka získania nižšieho stredného vzdelania je mať priemery známok v 8. a 9. ročníku za prvý aj druhý polrok školského roku do 2, 0 na gymnáziá a vzdelávacie programy bilingválneho vzdelávania, alebo 2,75 na vzdelávacie programy úplného stredného odborného vzdelávania (4-ročné štúdium na stredných odborných školách) ako kritériá prijímania na štúdium na strednej škole. Tieto podmienky nadobudnú účinnosť až od 01.09.2014, takžebudú zohľadňované až v prijímacom konaní na štúdium na strednej škole na jar 2015 u žiakov, ktorí budú prvákmi od školského roku 2015/2016.

            Konkrétne kritériá pre prijatie na PaKA Modra budú zverejnené v najbližšom čase.

          • NAVŠTÍVTE NÁS V OBCHODNOM CENTRE AVION V BRATISLAVE

          • Učitelia a žiaci Pedagogickej a kultúrnej akadémie v Modre vás všetkých srdečne pozývajú na

                               Deň župných škôl v obchodnom centre AVION v Bratislave

                                                    dňa 25. januára 2013 od 9,00 hod.

             

            Radi vás privítame pri našom stánku a zároveň si môžete v čase od 12,30 - 12,45  hod. pozrieť naše vystúpenie na pódiu

            ( spev a umelecký tanec).

          • Zabudli sme v minulom roku

          •  

            Posledný deň pred Vianocami sa uskutočnila tradičná Vianočná akadémia. Zapojilo sa do nej vyše 70 študentov, ktorí si tentoraz nepripravovali program podľa tried, ale pospájali sa podľa svojich záujmov.

            Výsledkom bol zábavný program v študentskom duchu, ktorý ako sa zdá podľa fotiek pobavil každého.

            Pozri fotogalériu

          • Ponuka divadelného predstavenia

          • Oznamujeme študentom, že 13.2.2013 sa v SND v Bratislave uskutoční divadelné predstavenie ČAJKA od A. P. Čechova. Vstupné 2,50 eura. Záujemcovia hláste sa u p. profesorky Štrbkovej. 

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola pedagogická, Sokolská 6, Modra
      • 033 6472577, mobil: 0915 753 008
      • Sokolská 6 900 01 Modra Slovakia
      • 162 787
      • 2020678693
      • Pracovné dni v čase 7.30 - 14.00
      • Školský internát patrí SOŠ vinársko-ovocinárskej. https://svosmo.edupage.org/a/o-skolskom-internate +421 33/6472580 klapka 36
      • Školská jedáleň patrí SOŠ vinársko-ovocinárskej. +421 33/6472580 klapka 13 E-mail: jozefizof@svosmo.sk
    • Prihlásenie

!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '411489306809433'); fbq('track', 'PageView');