• Súťaž v anglickom a nemeckom jazyku

          • Dňa 12.04.2016 sa žiačky Kristína Pinčeková (3.LB) a Lucia Prikrylová (4.A) zúčastnili súťaže v nemeckom jazyku "Aj pán Goethe by mal radosť" a obe obsadili 1. miesta vo svojich kategóriách prednes piesne s hudobným doprovodom a prednes piesne bez hudobného doprovodu.

            Dňa 19.04. a 21.04.2016 pokračovala súťaž v anglickom jazyku "Novodobo so Shakespearom". S poéziou vystúpila Nikola Drinková (3.LB), ktorá sa umiestnila na 3. mieste. Lucia Prikrylová svoje záverečné pôsobenie v tejto súťaži opäť premenila na víťazstvo v kategórii prednes piesne s hudobným doprovodom. A na záver - Bianka Schwarzová (2.A) obsadila 2. miesto v kategórii prednes piesne bez hudobného doprovodu.

            Všetkým dievčatám ďakujeme za účasť a reprezentáciu školy a srdečne blahoželáme...smiley

              

        • Hudobná rozprávka "Cínový vojačik"
          • Hudobná rozprávka "Cínový vojačik"

          • V dňoch 4.-5. mája 2016 odohrali študentky 3.A, 3.LB pod vedením Mgr. Sylvie Oškerovej dramatické spracovanie  hudobnej rozprávky "Cínový vojačik". Rozprávka bola určená pre malého diváka, t. j. deti predškolského veku /5.-6.ročné/. V stredu /4. 5.2016/ boli do priestorov PaKA pozvané deti zo všetkých MŠ  a takisto deti zo špeciálnej ZŠ v Modre. Vo štvrtok / 5.5.2016/ bola rozprávka predvedená deťom v MŠ v Budmericiach. Študentky podali skvelý a profesionálny výkon i napriek tomu, že rozprávku odohrali v týchto dňoch 5-krát, pre každú MŠ zvlášť. 

            Deťom sa rozprávkový príbeh veľmi páčil, za čo odmenili naše študentky svojim potleskom, boli veľmi komunikatívne, zapájali sa svojimi otázkami, odpoveďami a komentármi. Veríme, že deti spolu so svojimi p. učiteľkami a našimi študentkami prežili príjemné a podnetné dopoludnie. Tešíme sa na ich výtvarné stvárnenie rozprávkového príbehu. Dúfame, že nám p. učiteľky včas doručia kresby detí, aby sme si mohli urobiť spoločnú výstavku všetkých detských kresieb na tému - Cínový vojačik očami detí z MŠ.

            Ďakujeme, Mgr. S. Oškerová

        • Jarné upratovanie
          • Jarné upratovanie

          • Dňa 19.04.2016 sa žiačky 1. a 2. ročníkov zúčastnili každoročného jarného upratovania okolia školy - v spolupráci s mestom Modra. Dievčatá spoločne s vyučujúcimi vyčistili priľahlý park pri škole, dve detské ihriská, okolie okolo garáží po zastávku autobusu, chodník k MŠ Kalinčiakova aj školský dvor. 

            Na jarnom upratovaní v areáli školy sa podieľali aj členovia "Zelenej školy", ktorí sa postarali o úpravu bylinkovej záhradky a školského kompostoviska.

          • Súťaž v speve ľudových piesní

          • Dňa 6.4.2016 sa v spoločenskej miestnosti PaKA stretli priaznivci ľudových piesní. V 2.ročníku speváckej súťaže Kráčame s ľudovou piesňou sa predstavili talenty z prvých až tretích ročníkov, ktoré prišli podporiť aj hostia - p.riaditeľka  Monika Nemcová a p.prof. Pavla Štrbková. Súťažilo sa v dvoch kategóriách: sólo spev a duet. Porota v zložení p.prof. Oškerová, p.prof.Strakošová a p.prof.Trojanovská mali neľahkú úlohu, no nakoniec sa zhodli, že v kategórii sólo spev si 1.miesto odniesla Romana Žemberyová z 2.B,  2.miesto patrí Janke Gorekovej z 2.A a 3.miesto potešilo Annamáriu Ďurákovú z 1.A. V kategórii duet sa porota rozhodla neudeliť žiadne ocenenie.

            Nakoľko súťaž organizovali študenti 3.LB triedy odboru AVČ, špeciálnu cenu 3.LB udelili Dominike Smutnej z 2.B.

            Všetkým oceneným srdečne blahoželáme, ďakujeme všetkým účinkujúcim (medzi ktorými mali najväčšie zastúpenie najmä speváčky z prvých ročníkov)  a tešíme sa, že kráčať s ľudovou piesňou budeme i o rok.

            Mgr.Soňa Trojanovská

          • Krajské kolo SOČ

          • V dňoch 7.-8.apríla 2016 sa konalo v Bratislave na SPŠ elektrotechnickej krajské kolo stredoškolskej odbornej činnosti, v ktorom sa tradične nestratilo ani 6 našich študentov.

                V silnej konkurencii  študentov z celého Bratislavského kraja sa umiestnili nasledovne:

            Michal Liener, 3.LB  obsadil 3.miesto v odbore Problematika voľného času,

            Kristína Priebrachová, 3.A obsadila 3.miesto v odbore Teória kultúry, umenie, umelecká a odevná tvorba     a

            Dominika Szelleová, 3.LB  získala mimoriadne ocenenie v odbore Problematika voľného času.

            Oceneným študentom srdečne blahoželáme.

            Zároveň chceme poďakovať aj ostatným,  ktorí vzorne reprezentovali našu školu – menovite Simone Pavlovičovej z 3.A, Dáše Ščepkovej z 3.A a Kristíne Balážovej z 3.A .

                Dúfame, že tohtoročný úspech našich zástupcov v krajskom kole SOŠ bude motiváciou aj pre budúcich tretiakov, aby potvrdili, že SOČ na našej škole má už roky veľmi dobrú úroveň, o čom svedčia aj výsledky  vo vyšších kolách.

            Mgr. Jana Jurovčáková, metodik pre SOČ

          • Oznam: Fotenie študentov

          • Dňa 6.4.2016 sa uskutoční na škole fotenie študentov aj učiteľov. Fotenie bude prebiehať tak ako vždy - postupne po jednotlivých triedach - od 9.00 h. V prípade nepriaznivého počasia sa fotenie uskutoční v inom termíne.

            Cennik.pdf

          • Stredoškolská odborná činnosť 2016

          • Dňa 15.2.2016 sa v priestoroch multimediálnej učebne uskutočnilo školské kolo SOČ. Svoje práce prezentovalo 11 súťažiacich, ktorých prišli podporiť spolužiaci z nižších ročníkov. Úvodným slovom ich povzbudila aj pani riaditeľka Mgr.Monika Nemcová.  Súťažné práce boli zaradené do 4 odborov: Problematika voľného času,  Pedagogika, psychológia, sociológia,  Teória kultúry, umenie, umelecká a odevná tvorba,  Zdravotníctvo a farmakológia. Tematicky veľmi rozmanité prezentácie zaujali nielen obecenstvo, ale i porotu v zložení Mgr.Jana Jurovčáková (hlavný metodik SOČ), Mgr.Iveta Sečanská a Mgr.Soňa Trojanovská. Porota mala pri hodnotení náročnú úlohu, no nakoniec sa zhodla na tomto poradí:

                  Problematika voľného času

            1. Michal Liener

            (ERKO – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí)

            1. Dominika Szelleová

            (Králiky – Dalmatínsky rex)

            1. Vanessa Lujza Emrišková

            (Drahé kamene a polodrahokamy)

                   Pedagogika, psychológia, sociológia

            1. Simona Pavlovičová

            (Pôsobenie farieb na človeka)

                3. Katarína Halenárová

            (Joga a jej vplyv na celostný rozvoj osobnosti detí)

                3. Simona Ryšková

            (Blogerstvo)

                  Teória kultúry, umenie, umelecká a odevná tvorba:

            1. Kristína Priebrachová

            (Problematika FS)

            1. Kristína Pinčeková

            (Výroba tradičných krojov a čepcov v mojej obci)

                3. Eliška Krupčíková

            (Skalický trdelník)

                  Zdravotníctvo a farmakológia

                 2. Dáša Ščepková

            (Starostlivosť o problematickú pleť)

                 3. Kristína Balážová

            (Bylinky z nášho dvora)

             

            Všetkým súťažiacim blahoželáme k umiestneniu a postupujúcim držíme palce v krajskom kole.

            A samozrejme sa tešíme na ďalší ročník J

          • Vyjadrenie štrajkujúcich učiteľov

          • Vážení rodičia,

            učitelia dlhodobo poukazujú na nahromadené problémy v školstve, ktoré sa týkajú nielen nízkych platov pedagógov, ale aj nedostatočného materiálno-technického vybavenia škôl a systému vzdelávania učiteľov. Žiaľ, žiadna z požiadaviek, ktoré predkladáme od roku 2012, nie je dodnes splnená. Vyhlásenie štrajkovej pohotovosti a príprava neobmedzeného štrajku je len logickým vyústením udalostí posledných mesiacov.

            Všetky doterajšie vlády školstvo dlhodobo ignorujú, a to bez ohľadu na to, či naša krajina prežíva hospodársky rast alebo recesiu. Súčasný stav školstva považujeme za neudržateľný už teraz, a preto neveríme, že v novom volebnom období sa situácia sama od seba zlepší.

            Uvedomujeme si, že prípadným štrajkom mnohým z Vás skomplikujeme život, za čo sa Vám ospravedlňujeme, no žiaľ, iný účinný spôsob neexistuje.

            Vážení rodičia, každodenne sa stretávame s Vašimi deťmi a snažíme sa pripravovať ich na plnohodnotný život. Dnes sa na Vás obraciame s prosbou o pochopenie a podporu, ktorú nám môžete vyjadriť osobne, mailom alebo prostredníctvom združenia rodičov školy. Veríme, že práve Vaša pomoc môže výrazne prispieť k úspešnému priebehu štrajku a teda aj lepšej budúcnosti našich detí. Preto sa rozhodlo 13 učiteľov z PaKA Modra vstúpiť do štrajku. Podporiť nás môžete aj tu: http://isu.sk/podporuju-nas

            S úctou

            štrajkujúci učitelia z PaKA Modra

             

            NAŠE POŽIADAVKY

            1. Primerané ohodnotenie učiteľa

            Nástupný plat učiteľa aj naďalej zostáva na úrovni absolventov stredných škôl bez maturity a predstavuje zhruba polovicu mzdy iných zamestnancov s vysokoškolským vzdelaním. Výkon učiteľa sa, pochopiteľne, znižuje, ak je nútený zabezpečovať potreby svojej rodiny privyrábaním si v ďalšej práci. Iba primerane ohodnotený učiteľ sa môže naplno venovať Vašim deťom.

            2. Vybavenie škôl didaktickými prostriedkami

            V materiálno-technickom vybavení škôl existujú obrovské rozdiely, preto pedagógovia žiadajú od vlády navýšenie rozpočtu do školstva v takej miere, aby sa tieto rozdiely vyrovnali, a tým sa všetkým deťom zabezpečili rovnaké podmienky v prístupe k vzdelaniu. Vybavenie škôl (od hygienických potrieb cez učebnice a pracovné zošity až po projektory a interaktívne tabule) by nemali zabezpečovať „dobrovoľnými“ príspevkami rodičia, ale štát, ktorému odvádzajú dane. 

            3. Zmena zákona o kontinuálnom vzdelávaní pedagógov

            Naša tretia požiadavka sa týka zmeny systému vzdelávania učiteľov. Domnievame sa, že súčasný systém musí byť prehodnotený, aby sa mohol učiteľ plnohodnotne vzdelávať v oblastiach, ktoré skutočne využije pri výučbe a výchove Vašich detí.

          • Poďakovanie

          • Ďakujeme rodine Pinčekovej a Šimkovej za úpravu interiéru triedy 2.B.

                                                                                          riaditeľstvo PaKA

          • Milí študenti, kolegovia, rodičia a priaznivci školy,

            dovoľte mi, aby som Vám v novom roku 2016 zaželala veľa zdravia, šťastia, rodinnej pohody, pracovných i osobných úspechov. Maturantom želám veľa trpezlivosti a energie potrebnej na úspešné zvládnutie maturitnej skúšky smiley.

                                                                                                                      Mgr. Monika Nemcová

                                                                                                                      riaditeľka školy

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola pedagogická, Sokolská 6, Modra
      • 033 6472577, mobil: 0915 753 008
      • Sokolská 6 900 01 Modra Slovakia
      • 162 787
      • 2020678693
      • Pracovné dni v čase 7.30 - 14.00
      • Školský internát patrí SOŠ vinársko-ovocinárskej. https://svosmo.edupage.org/a/o-skolskom-internate +421 33/6472580 klapka 36
      • Školská jedáleň patrí SOŠ vinársko-ovocinárskej. +421 33/6472580 klapka 13 E-mail: jozefizof@svosmo.sk
    • Prihlásenie

!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '411489306809433'); fbq('track', 'PageView');