• Poďakovanie

          • Ďakujeme rodine Pinčekovej a Šimkovej za úpravu interiéru triedy 2.B.

                                                                                          riaditeľstvo PaKA

          • Milí študenti, kolegovia, rodičia a priaznivci školy,

            dovoľte mi, aby som Vám v novom roku 2016 zaželala veľa zdravia, šťastia, rodinnej pohody, pracovných i osobných úspechov. Maturantom želám veľa trpezlivosti a energie potrebnej na úspešné zvládnutie maturitnej skúšky smiley.

                                                                                                                      Mgr. Monika Nemcová

                                                                                                                      riaditeľka školy

          • Zmena organizácie vyučovania

          • V utorok 22. 12. bude vyučovanie skrátené do 11. 00 hod.

            Vianočné prázdniny začínajú v stredu 23. 12. 2015.

            Vyučovanie začína v pondelok 11. januára 2016.

        • Akadémia kulinárstva
          • Akadémia kulinárstva

          • Akadémia pečenia so seniormi

            Aj tento rok (2.12.2015) sme podporili predvianočné spoločné pečenie so seniormi v priestoroch MsCSS Modra. Animátori voľného času z 3. ročníka sa v rámci praxe zúčastnili aktivity, na ktorej spolupracovali s Komunitnou nadáciou Revia a seniormi z JDS Modra.  Študenti spoločne so seniormi pripravili medovníkové cesto, upiekli medovníčky a nakoniec ich spoločne vyzdobili. Medovníčky budú slúžiť na charitatívny predaj počas vianočných trhov. Ale to nebolo ani zďaleka všetko. Popritom seniori upiekli tri druhy osúchov a naši študenti zasa zasvätili seniorov do pečenia rýchleho čokoládovo-keksového koláča. Popri tých všetkých výborných vôňach bol aj čas na rozhovory a predvianočnú náladu.

            Foto vo fotogalérii /KN Revia/.

            PaedDr. Adam Herceg

        • "Spolu o Európe"
          • "Spolu o Európe"

          • Spolu o Európe aj s prezidentom SR A. Kiskom

            Na pozvanie vedúceho Zastúpenia Európskej komisie v SR, pána Dušana Chreneka, sa zúčastnili vybraní študenti PaKA Modra – M. Liener, T. Baloghová, V Szelleová, V. Švorcová, L. Fuljerová, K. Baxová – spoločne s pedagógom A. Hercegom diskusie Spolu o Európe. Podujatie 4. 11. 2015 otvoril v priestoroch bratislavskej Starej tržnice prezident SR A. Kiska. Nasledovala diskusia – občiansky dialóg, v ktorom debatoval podpredseda Európskej komisie V. Dombrovskis a minister hospodárstva V. Hudák.  Diskusia bola rámcovaná dvomi tematickými panelmi: Čo musí aktuálne Európska únia riešiť? a Slovensko v Európskej únii. Naši študenti využili možnosť odoslať online pozdrav prítomným hosťom a na veľkoplošnú obrazovku odoslali fotografie s pozdravom. Po diskusii sme boli pozvaní aj na slávnostnú recepciu s hudobnou produkciou od DJ Fallgrapp, ktorá bola príjemným ukončením dňa.

            Fotografie z podujatia sú vo fotoalbume /autor: ZEK/.

            Záznam z diskusie tu: http://bit.ly/1GOLi7V

             

            PaedDr. A. Herceg

          • Premietanie dokumentu – Anton Srholec

          • Dňa 28. 10. 2015 sa študenti našej školy zúčastnili premietania nového slovenského filmového dokumentu Anton Srholec. Ako hovorí noticka: „Dokumentárny film o životnej ceste Antona Srholca, človeka, ktorý nikdy neopustil svoje zásady – milovať ľudí a Boha, napriek životným okolnostiam a bojovať za lepší svet uprostred pokazeného sveta.“ /ASFK/

            „Môj príbeh je univerzálny,“ hovorí skromne A. Srholec vo filme, v ktorom spomenie svoje prenasledovanie počas komunistickej diktatúry, väznenie, mučenie, ale najmä dennodennú sociálnu prácu s ľuďmi bez domova, ktorým roky vracia nádej na ľudskosť v živote. A aj tie najťažšie spomienky dokáže odľahčiť svojim nezameniteľným humorom.

            Film študentom priblížil nielen historické udalosti, ale predstavil aj prácu v sociálnom zariadení a tiež načrtol otázky o ľudských právach a slobodách.

            Premietanie doplnilo výučbu DEJ a OBN. Polovica vstupného bola hradená z fondu ZRPŠ. Za spoluprácu ďakujeme dramaturgovi modranského kina, p. R. Zatlukalovi.

            PaedDr. Adam Herceg

        • Beniakove Chynorany
          • Beniakove Chynorany

          • Recitačnej súťaže Beniakove Chynorany 2015 sa v Modre dňa 4. 11. 2015 zúčastnili dve recitátorky z PaKA Modra: Karolína Pinčeková (1. A) a Barbora Richterová (2. A) pod vedením PaedDr. A. Hercega. Obe súťažili v I. vekovej kategórii a zatiaľ čo Barbora si vybrala texty z Hviezdoslavových Krvavých sonetov, Karolína súťažila s textom Poviedka s osou od M. Válka. Práve K. Pinčekovej sa podarilo získať výborné 3. miesto vo výberovom kole v Modre, k čomu jej srdečne gratulujeme. Na postupové celoslovenské umiestnenie to však tesne nestačilo.

            Výberové kolá súťaže sa uskutočňovali priebežne počas novembra v Košiciach, Banskej Bystrici, Modre a Liptovskom Mikuláši. Z nich vzišlo po desať finalistov súťaže v I. a II. kategórii. Finále súťaže prebehlo 4. – 6. 12. 2015 v Chynoranoch.

            Poradie I. kategórie:

            1. miesto:

            Martin Očko / Danie Abse: Proces / Senica;

            2. miesto:

            Katarína Šmigová / Zuzana Marianková: Na pokraji / Bratislava;

            Magdaléna Letzová / Milan Rúfus: Pes / Gymnázium, Pezinok;

            3. miesto:

            Karolína Pinčeková   / Miroslav Válek: Poviedka s osou / PaKA Modra;

            Barbora Rybnikárová / Conrád Ferdinand Meyer: Nohy v ohni / Sobotište;

            Michaela Maselková / Jacque Prévert: Výber z básni zo zbierky Slová / Bratislava;

        • Slávnostná akadémia modranských stredných škôl
          • Slávnostná akadémia modranských stredných škôl

          • 15.októbra 2015 sme si v KDĽŠ pripomenuli 200.výročie narodenia Ľudovíta Štúra, a tak sa aj naša PaKA zapojila do príprav Slávnostnej akadémie modranských stredných škôl. Náš program sme poňali tradične - študentsky, čo mu však neubralo na vážnosti. V našom bloku sa prítomní hostia mohli potešiť folklórom, hudbou, spevom, tancom i silovou gymnastikou s prvkami acrojogy. Vďaka patrí všetkým - učiteľom i žiakom, ktorí sa na príprave podujatia podieľali. A nám, pedagógom nezostáva nič iné, iba skonštatovať (čo napokon vieme), že naši študenti sú tí NAJ a my sme na nich právom hrdí. 

          • "PAKASTAR"

          • PaKA Modra oznamuje všetkým priazniacom, že dňa

            16. 12. 2015 o 10.45 sa v kultúrnom dome uskutoční prehliadka speváckych talentov známa ako PAKASTAR.

            Všetci ste srdečne vítaní.wink

            Zároveň Vás pozývame na benefičný koncert do KD v Budmericiach dňa 16. 12. 2015 o 17.00 hod., kde vystúpia študentky z našej školy. Príďte sa zabaviť a podopriť dobrú vec.

             

          • Deň otvorených dverí

          • Riaditeľstvo školy oznamuje všetkým záujemcom o štúdium na našej škole, že 

            DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ sa  uskutoční

            v piatok 5. februára 2016 od 8.00 - 13.00 v budove školy.

            Všetci ste srdečne vítaní!!!  smiley

          • Triedne schôdze rodičov

          • Triedne schôdze rodičov po 1. štvrťroku budú dňa 23. 11. 2015 o 15.30 hod.

            Po skončení triednych schôdzok majú rodičia možnosť konzultácií s vyučujúcimi jednotlivých predmetov do 17.00 hod.

          • Modranské veršobranie 2015

          • Dňa 22.10.2015 sa v MsKS uskutočnilo podujatie pod názvom "Modranské veršobranie" venované 200. výročiu narodenia Ľ. Štúra, ktorého spoluorganizátorom bola aj naša škola pod vedením PhDr. Danice Eckertovej, Mgr. Ivety Sečanskej a Mgr. Sone Trojanovskej. Na podujatí sa zúčastnilo 48 žiakov našej školy a ako recitátorka vystúpila Karolína Pinčeková z 1. A triedy.

        • Deň úsmevu
          • Deň úsmevu

          • Po dvojročnej prestávke sme opäť obnovili milú tradíciu Dňa úsmevu.

            Animátori z III.LB triedy vyčarili úsmev nielen na tvárach našich žiakov a profesorov, ale aj v uliciach Modry.

            Malému smajlíkovi sa potešil aj pán primátor, deti z MŠ na vychádzke i seniori v klube dôchodcov...  proste všetci obyvatelia, ktorí často reagovali otázkou: „Čo za to chcete?“

            ALE  ÚSMEV  PREDSA  NIČ  NESTOJÍ !!!

            Poďakovanie za spestrenie všedného dňa patrí organizátorom a všetkým žiakom školy, ktorí sa zapojili do diváckej súťaže.

                                                                                                             PaedDr. Tatiana Horká

            Príbeh smajlíka

            Symbol smajlíka vytvoril v meste Worcester v americkom štáte Massachusetts reklamný grafik Harvey R. Ball, v roku1963 na objednávku firmy, ktorá vznikla fúziou dvoch poisťovacích spoločností.

            H. Ball rukou nakreslil kruh, dve bodky ako oči, polkruhové ústa a tvár vyfarbil nažlto.  Prvá objednávka bola na sto odznakov so smajlíkom. Na vrchole popularity smajlíka v roku 1971 si odznak kúpilo viac než päťdesiat miliónov ľudí. Smajlík sa dočkal svojej podobizne aj na známke americkej pošty a stal sa medzinárodnou ikonou.

            Na čo H. Ball pozabudol, to vo svoj prospech využil francúzsky podnikateľ Franklin Loufrani. Žltého smajlíka si dal zaregistrovať spolu s vlastným sloganom  Have a nice day (Majte pekný deň) vo vyše osemdesiatich krajinách a zarobil na tom milióny dolárov.

            Umelcovi na voľnej nohe H. Ballovi to však nepokazilo deň. Trápilo ho skôr, že čím bol smajlík známejší, tým viac sa jeho pôvodné posolstvo kamsi vytrácalo.   A tak sa rozhodol založiť neziskovú organizáciu World Smile Corporation  na pomoc deťom a organizovať

            SVETOVÝ DEŇ ÚSMEVU

            Ten sa od roku 1999 koná vždy prvý piatok v októbri a jeho heslom je:         

            UROB DOBRÝ SKUTOK A VYČARUJ JEDNÉMU ČLOVEKU NA TVÁRI ÚSMEV

            V rodisku H. Balla sa v tento deň konajú súťaže a víťazi môžu svoju finančnú výhru poukázať na konto charitatívnych organizácií alebo škôl.

            V roku 2001 otec smajlíka vo veku 79 rokov zomrel.   Zanechal celú armádu žltých potomkov a úsmev ako odkaz, ktorý už dokonalejšie vystihovať jeho krajanov ani nemôže.  

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola pedagogická, Sokolská 6, Modra
      • 033 6472577, mobil: 0915 753 008
      • Sokolská 6 900 01 Modra Slovakia
      • 162 787
      • 2020678693
      • Pracovné dni v čase 7.30 - 14.00
      • Školský internát patrí SOŠ vinársko-ovocinárskej. https://svosmo.edupage.org/a/o-skolskom-internate +421 33/6472580 klapka 36
      • Školská jedáleň patrí SOŠ vinársko-ovocinárskej. +421 33/6472580 klapka 13 E-mail: jozefizof@svosmo.sk
    • Prihlásenie

!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '411489306809433'); fbq('track', 'PageView');